VIDEO Tko je mladi Splićanin kojemu je u mjesec dana propucan kafić i zapaljen auto?

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell; Facebook

RANO jutros, nešto iza 2 sata, splitski su vatrogasci pohitali na intervenciju u Šižgorićevoj ulici, i to zbog Audija S8 u vlasništvu 22-godišnjeg Josipa Granića, vlasnika popularnog kluba Moon.

Josip Granić u medijima se pojavio već nekoliko puta. Prije nešto više od mjesec dana, u posljednjim danima 2016. godine, s 30-ak metaka iz automatske puške izrešetan je Moon bar, Granićev kafić. Moon bar je otvoren 2015. godine i brzo je postao jedno od najpopularnijih odredišta za mlade Splićane.

U pucnjavi u prosincu srećom nitko nije ozlijeđen, a u trenutku napada u kafiću se nalazila jedna osoba. Dva nepoznata počinitelja su došli pred sjevernu stranu kafića. Jedan od njih je staklena vrata i prozore objekta izrešetao s čak 30 metaka iz strojnice 'Škorpion'. Potom su pobjegli.

No, to nije bio prvi put da se Granićev kafić provlači kroz medije. U listopadu prošle godine, pri otvorenju jesenske sezone, netko je policiji dojavio da se u objektu nalazi bomba. Objekt je ispražnjen, a nakon policijske istrage nisu pronađene nikakve eksplozivne naprave.

"Tužno i žalosno. Netko se iživljava. Malo poslije ponoći u Moon je došlo 20 policajca, temeljna, interventna, oni u civilu. Čekali su se pirotehničari, sve je potrajalo. Klub je ispražnjen, bilo je oko 200 gostiju. Posao je policija završila iza 1 sat, a onda se unutra vratila polovica gostiju. U 2 i pol došao je policajac u civilu. Rekao je da su dobili prijavu da je buka. Ja imam sve potrebne ateste i dozvolu za rad do tri sata ujutro. Prvo je kazao da se glazba stiša, a onda se vratio i rekao mi sinu da se klub mora isprazniti inače će ga privesti. DJ-u je policajac pokazao značku i rekao mu da ugasi glazbu", priča nam je tada Josipov otac, Dražen Granić.


Josip Granić je nakon posljednjeg incidenta za Index rekao kako je šokiran te kako nema pojma tko ga drži na piku. Naglasio je kako kao kafić poluju legalno te da se ne bave ničim lošim.

Sinoć je pak istom mladiću zapaljen Audi. Riječ je o automobilu starom 12 godina, šteta je totalna.

Bio u Stobreču kad je napadnut Marić

Granić se u listopadu prošle godine zatekao u restoranu Epetium u Stobreču u kojem je napadnut nogometni sudac Bruno Marić. Josip je pritekao u pomoć, a mnogi u Splitu to nisu najbolje primili. Granić je kasnije tvrdio da nije imao pojma tko je Bruno Marić već da je samo želio pomoći prijatelju da u svom restoranu uvede red.

Nema sumnje da će policija pokušati istražiti i je li Audi potpaljen zbog osvete radi pomoći sucu Mariću kojeg je sa šipkama napala grupa maskiranih navijača Hajduka. Granić je u izjavi za medije kazao kako je samo razdvajao sukobljene strane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.