VIDEO Ukrajinci oborili Su-25. Rusi na Telegramu: Moramo uništiti ukrajinski New York

Screenshot: X

Ukrajinski vojnici oborili su ruski jurišni zrakoplov Su-25 u blizini Pokrovska u Donjeckoj oblasti, priopćila je skupina ukrajinskih snaga Horticija. 

Protuzračne jedinice oborile su zrakoplov koji je gađao ukrajinske položaje, navodi se u priopćenju. Skupina Horticija također je podijelila snimku na kojoj se vidi kako lansirani projektil pogodio zrakoplov u daljini. 

 

Obje strane koriste Su-25

Naknadno je objavljena i snimka na kojoj se vidi kako se ruski pilot uspio katapultirati iz zrakoplova i uz pomoć padobrana sletjeti na zemlju. Na toj snimci se vidi i zrakoplov u plamenu kako pada i udara u tlo, pri čemu se događa velika eksplozija. 

O današnjem obaranju zrakoplova oglasio se i Fighterbomber, Telegram kanal blizak ruskim zračnim snagama. "Pilot je spašen. Sve je dobro. New York mora biti uništen", objavili su, misleći pritom na ukrajinski grad New York koji se nalazi oko 40 kilometara sjeveroistočno od Donjecka.

Su-25 je sovjetski avion kojeg obje strane obilato koriste u ratu u Ukrajini. Područje blizu Pokrovska, grada smještenog manje od 50 kilometara sjeverozapadno od okupiranog Donjecka, postalo je mjesto žestokih bitki. Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga priopćio je ranije danas kako je Rusija izgubila 362 vojna zrakoplova od invazije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.