Poplavljeno vikendaško naselje u Baranji. Ministrica: Neka mjesta se ne mogu braniti

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

Vrhunac vodenog vala u osječko-baranjskoj županiji očekuje se sutra i to na ulazu u Batinu, rekla je za N1 ministrica zaštite okoliša Marija Vučković (HDZ).

“Učinke vodnog vala ne možete sa stopostotnom sigurnošću predvidjeti i moramo stoga biti spremni da odgovorimo na neke nepredviđene situacije. Zasad sve ide onako kako smo procjenjivali, što se tiče visine vodostaja, nešto niže”, rekla je ministrica Vučković. Nažalost, mještani Zelenog otoka, koji je pretežno vikendaško naselje, nalaze se na području koje nije branjeno pa su im kuće i dvorišta poplavljeni.

"Neka se područja ne mogu braniti"

“Neka se područja ne mogu braniti zbog prirodnih karakteristika, a neka će tijekom godina, kad se izvrše sva ulaganja, imati bolju infrastrukturu. No, neka se područja ne mogu braniti, pomažemo ljudima koji tamo imaju kuće, to je vikendaško naselje, da im štete budu manje”, istaknula je ministrica.

Poručila je da postoji višegodišnji plan ulaganja u sva tri stupa gospodarstva. “Dat ćemo sve od sebe da dostupna sredstva budu i veća". 

O uhićenim HDZ-ovcima: Institucije doista rade svoj posao

Za kraj se osvrnula i na uhićenja dva HDZ-ovca Josipa Škorića i Josipa Šarića i tajmnig njihovih ostavki.

“Mogu samo ponoviti da izvršna vlast u ovih osam godina u potpunosti je odvojena od sudske i da institucije doiista rade svoj posao”, kratko je rekla ministrica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.