VIDEO Talijan uživo na televiziji priznao da je ubio majku

Screenshot: Twitter

Talijan iz Modene ostavio je cijelu zemlju u šoku kada je tijekom izravnog televizijskog prijenosa priznao da je ubio vlastitu majku.

Lorenzo Carbone (50) počeo je iznenada plakati pred kamerama i na kraju je priznao da je dan ranije usmrtio 80-godišnju majku, koja je bolovala od demencije.

Vidno uznemiren, Carbone je tijekom intervjua emitiranog jučer poslijepodne u emisiji Pomeriggio5 na Mediasetu odgovarao na pitanja novinara Fabija Giuffride. Rekao je da je njegova majka bolovala od demencije i da "više nije mogao izdržati".

"Zadavio sam je, ne znam zašto sam to učinio. Povremeno me ljutila jer se stalno ponavljala."

Policija ga je tražila od nedjelje, kada je tijelo Lorette Levrini pronašla njezina kći u krevetu. Carbone je rekao da je pobjegao u obližnji grad Pavullo, gdje je hodao ulicama prije nego što se vratio u kuću koju je dijelio s majkom.

Novinar, čija je ekipa slučajno naišla na osumnjičenika ispred njegove kuće dok su pratili priču, odmah je pozvao policiju. Intervju je emitiran nekoliko minuta kasnije.

Voditeljicu emisije kritizirali jer je pustila intervju

Voditeljica te emisije Myrta Merlino kritizirana je jer je odlučila emitirati intervju. "Ono što se dogodilo danas u Pomeriggio5 je vrlo ozbiljno", napisala je na platformi X Gaia Tortora, zamjenica direktora TV kanala TG La7. "Ovo nije naš posao. Kršenjem etičkog kodeksa dotaknuli smo dno."

Ermes Antonucci, novinar lista Il Foglio, upitao je je li bilo potrebno prikazati intervju "s čovjekom u očitom stanju konfuzije". "Nije li bilo dovoljno pozvati policiju, što je srećom učinjeno, i onda objasniti što se dogodilo bez emitiranja videa? Medijski cirkus je dosegao novi nivo."

Merlino je za Corriere della Sera izjavila da je "razmišljala kao novinarka" kada je odlučila prikazati snimku te da bi učinila isto ponovno.

"Brinula me samo jedna stvar"

"Dobila sam poziv od dopisnika nekoliko minuta prije prijenosa uživo", dodala je. "Imala sam malo vremena za odluku. Brinula me samo jedna stvar: da ne naštetim istrazi. Taj čovjek je bio tražen. Policija je pozvana i odobrila mi je emitiranje slika intervjua."

Intervju je emitiran istoga dana kada je u Veneciji počelo suđenje za visoko profilirani slučaj femicida nakon brutalnog ubojstva studentice Giulia Cecchettin, 22, u studenom prošle godine. Njezin bivši partner Filippo Turetta prethodno je pred sucem priznao ubojstvo. Službene statistike pokazuju da u prosjeku u Italiji svaka tri dana bude ubijena žena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.