Vinkovčanka se mjesecima dopisivala s prevarantom. Uplatila mu pet tisuća eura

Ilustracija: Shutterstock

60-godišnjakinja je jučer vinkovačkoj policiji prijavila da je prevarena preko društvene mreže.

Naime, od veljače do kolovoza ove godine 60-godišnjakinja je preko društvene mreže stupila u vezu s osobom koja ju je dovela u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica da radi na naftnoj platformi, da mu je žurno potreban novac i da će ga vratiti. 

Kada je pitala da joj vrati novac, rekao da mu je račun blokiran

Svakodnevnom komunikacijom zadobio je njeno povjerenje te mu je, u ime zatražene pomoći, u više navrata uplatila ukupno pet tisuća eura, a na njen zahtjev da joj vrati novac, to nije učinio uz izliku da mu je bankovni račun blokiran.  

"Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo Prijevara", priopćili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija upozorava: Ako posumnjate na prevaru, odmah to prijavite

Iz policije upozoravaju građane da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

"Podsjećamo da ne prihvaćate komunikaciju s osobama na društvenim mrežama čiji identitet i postojanje ne možete provjeriti, a posebno da ne vjerujete ovakvim ili sličnim obmanama putem društvenih mreža.

Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192", poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.