Visočani oca Amira Mafalanija sakrili na tajnu lokaciju

POZNATOG visočkog kirurga Majeda (Madžida) Mafalanija, oca jednog od osumnjičenika za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, mještani su sakrili na tajnu lokaciju u BiH, a sve kako bi ga zaštitili od maltretiranja.

Prema javljanju lokalnih medija, dr. Mafalani ne dolazi na posao u Dom zdravlja u Visokom, a od kad se pročulo za uhićenje njegova sina, ne može ga se naći ni u njegovoj privatno ordinaciji. I obiteljska kuća Mafalanijevih u visočkom naselju Luke zjapi prazna.

Mještani o dr. Mafalaniju, koji je rođen u sirijskom gradu Ezraa, imaju samo riječi hvale. Podsjećaju kako je tijekom rata spasio brojne ljudske živote, za što je 1993. godine, kao kirurg u Ratnoj bolnici Visoko, primio ratno priznanje "Zlatni ljiljan". Jedan od susjeda obitelji Mafalani je naveo i kako dr. Mafalanija u Visokom svi cijene i poštuju te su ga zato i sklonili na sigurnu i tajnu lokaciju.

Dr. Mafalani je navodno neko vrijeme živio u Zagrebu, gdje je bio oženjen izvjesnom Brankom s kojom ima dvoje djece; sina Amira i još jednu kćer. Nakon razvoda, djeca su ostala živjeti s majkom u Zagrebu, a dr. Mafalani se ponovno oženio u Visokom i zasnovao novu obitelj.

I.M.
Foto: Gazije.co.ba

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.