Putin primio Vulina pa ga zamolio da pozdravi Vučića

Foto: EPA

Aleksandar Vulin, potpredsjednik vlade Srbije i senator Republike Srpske, sastao se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Vladivostoku, gdje se trenutno održava Istočni ekonomski forum. 

Vulin je kazao Putinu kako višestoljetna otpornost Rusije omogućuje postojanje i Srbije te da srpski i ruski narod imaju zajedničku budućnost. Istaknuo je i važnost ovog razgovora. 

"Vjerujte, ovo je veliko ohrabrenje za sve Srbe jer briga Rusije za Srbiju, njen interes za ono što Srbija radi i za način na koji Srbija živi, ​​donosi olakšanje za nas Srbe. Da Rusija nije opstala stoljećima, ne bi bilo Srbije jer mi smo narodi koje spaja ne samo zajednička prošlost već i zajednička budućnost", naglasio je Vulin.

Vulin prozvao zapadne političare

Poručio je kako Srbija neće dopustiti da se bratski odnosi Beograda i Moskve pogoršaju. "Budite uvjereni da srpski narod, na čelu s predsjednikom Vučićem, nikada neće dopustiti da se naši bratski odnosi, odnosi strateškog partnerstva pogoršaju”, rekao je.

Ruski čelnik je u odgovoru zamolio Vulina da prenese njegove pozdrave predsjedniku Aleksandru Vučiću. Vulin mu je zatim zahvalio što podupire teritorijalni integritet Srbije. "Beskrajno smo zahvalni vama i ruskom narodu na pomoći u očuvanju našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta", naveo je. 

Dodao je kako zapadni političari rade na tome da uvjere Srbiju da su njeni bratski i povijesno prijateljski odnosi s Rusijom nepotreban teret. Međutim, istaknuo je kako se Srbija ne namjerava opravdavati za svoje odnose s Rusijom.

Putin govorio o ekonomskoj suradnji

Putin je rekao da Moskva i Beograd moraju otkloniti prepreke u trgovini i prevladati trend pada trgovinskog prometa.

"Što se tiče trgovinsko-ekonomskih pravaca - vidimo, nažalost, mali, ali ipak pad obujma trgovinskog prometa. Znam da se tim pitanjima bavite u Vladi Srbije. Vjerojatno je već došlo vrijeme da se održi sastanak kojeg nije bilo već dugo, barem dvije godine, te sagledaju prepreke i uklone", napomenuo je ruski čelnik. 

Zaključio je da Rusija i Srbija imaju mnogo zanimljivih područja za suradnju u industriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.