Zagrepčanin s tuđeg računa skinuo 760 tisuća kuna, punici platio režije

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

POLICIJSKI SLUŽBENICI Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja na štetu 89-godišnjaka.
 

Sumnja se da je od siječnja 2017. do rujna 2019. god., uz potpisanu i ovjerenu punomoć kojom je oštećeni omogućio 73-godišnjaku da neograničeno raspolaže novcem po njegovom računu, a nakon primljenih sredstava na ime prodanih dionica oštećenog te uplata od strane državnog fonda, proveo mnoštvo neosnovanih isplata s navedenog računa na vlastiti.

Račun oštećenog je također koristio za poslovanje s mnogim trgovačkim društvima putem čega se domogao razne opreme, ali je ujedno i namirio račun televizijske pristojbe za treću osobu, odnosno svoju punicu. S tog računa je plaćao i troškove električne struje te je na opisane načine proveo ukupnu isplatu novčanih sredstava u iznosu od 761.404 kune, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.