Zatvorena istraga protiv Muskovog SpaceX-a, raketa Falcon 9 može opet letjeti

Foto: EPA

Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je da je odobrila povratak u letnu operativu rakete SpaceX-a Falcon 9 pošto je pregledala i prihvatila nalaze istrage koju je vodio SpaceX i korektivne postupke zbog nesreće koja se dogodila 28. rujna.

FAA je 30. rujna priopćila da SpaceX mora istražiti zašto se drugi stupanj njegova Falcona 9 pokvario nakon misije NASA-inih astronauta, prizemljivši raketu za lansiranje treći put u tri mjeseca.

Raketa je doživjela kvar prilikom povratka s misije u svemir te pala u području Tihog oceana izvan označene sigurnosne zone koju je odobrila FAA. 

Zatvorena je istraga protiv SpaceX-a za nesreće Falcona 9

FAA je također  priopćila da je zatvorila istrage koje vodi SpaceX za nesreće Falcona 9 koje su se dogodile u misijama Starlinka u srpnju i kolovozu.

Osim toga, Reuters je ovaj tjedan izvijestio da bi FAA mogla odobriti licencu za lansiranje SpaceX-ovog Starshipa 5 već ovog mjeseca.

Svemirska letjelica Starship i raketa Super Heavy potpuno su višekratno upotrebljivi sustavi dizajnirani za prijevoz posade i tereta do Zemljine orbite, Mjeseca i šire.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.