BMW i3 MegaCity u objektivu

NA skandinavskim je snježnim prometnicama "uhvaćen" prvi testni primjerak novog BMW-ovog gradskog automobila.

Riječ je o modelu koji bi u konačnici trebao nositi naziv i3, a projekt je vođen i još se uvijek vodi pod imenom MegaCity.

BMW planira prodavati oko 30.000 vozila godišnje, a očekuje se kako će na tržište stići tijekom 2013, zajedno sa znatno atraktivnijim modelom i8. Oba će se modela, kao i oni koji će slijediti iza njih proizvoditi u Leipzigu. Također, svi će se temeljiti na LifeDrive arhitekturi, koja ima aluminijsku šasiju i putničku ćeliju od plastike ojačane ugljičnim vlaknima (CFRP).

Bavarski je proizvođač upravo pred početak ženevskog auto salona potvrdio kako će ovim modelima započeti novu modelsku obitelj pod oznakom "i". Moto ove linije će biti Born Electric. Dakle, radit će se o modelima s alternativnim pogonima, prvenstveno onim električnim.

Konkretno, i3 će pokretati elektromotori ukupne snage preko 100 kW, odnosno 136 KS, a pogon će navodno biti na stražnje kotače. Autonomija će se kretati oko 160 km, dok bi do 100 km/h trebao ubrzavati za oko 10 sekundi. Dimenzijama i3 odgovara seriji 1, a koncepcijski će se raditi o malom MPV-u.

Cijena dakako neće biti mala, a sadašnje procjene govore o iznosu od čak 45.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.