Stiže električni BMW M3. Otkriveni detalji

Foto: BMW, Sugarchow

NIJE tajna kako će BMW sljedeću generaciju svojeg najpopularnijeg sportaša ponuditi i u električnom izdanju.

BMW i3 i iM3 će se bazirati oko Neue Klasse platforme, a gornja je granica, prema posljednjim informacijama, 1300 KS. Naime, u BMW-u trenutno testiraju sportsku limuzinu s četiri elektromotora i maksimumom od čak 1300 KS.

Pritom ne brinite, aktualni M3 (G80) ostaje u igri sve do veljače 2027. godine, a i onda će ga zamijeniti klasični M3. Koji mjesec ranije u ponudu će stići iM3, ali se osim osnove i gornje vrijednosti do 1000 kW (1360 KS) ništa ne zna.

Sada se pak na forumu Bimmerpost doznaje da je u planu i karavanski Touring električne iM3 verzije. Realno je očekivati da dođe 2027.

Izvršni direktor BMW-a M Frank van Meel otkrio je u listopadu prošle godine da marka također razmišlja o ideji modela s dva motora i pogonom na stražnje kotače. Ovaj model mogao bi imati oko 700 KS i prodavao bi se uz verziju s pogonom na sve kotače.

Što se tiče budućeg M3, BMW je već potvrdio da će njegov 3.0-litreni šestocilindraš s dva turbopunjača biti usklađen s Euro 7 normom. Sljedeća generacija serije 3 navodno će se proizvoditi sve do 2034.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.