Ford najavio nove otkaze u Španjolskoj

Foto: EPA

Ford je izjavio da planira smanjiti do 1600 radnih mjesta u svojoj tvornici u Valenciji nakon što je prošle godine najavio smanjenje od 1100 radnika.

Firma, koja zapošljava oko 4700 radnika u tvornici u Španjolskoj, poručila je sindikatima da planira trajno ukinuti 600 radnih mjesta, dok je otvorena za pregovore o mogućem ponovnom zapošljavanju ostalih tisuću kasnije, budući da planira povećati proizvodnju u tvornici od 2027. godine, rekao je glasnogovornik Forda u Španjolskoj. 

Ford je prošlog mjeseca najavio da će započeti proizvodnju novog hibridnog putničkog automobila u tvornici smještenoj u Almussafesu, u regiji Valencija, od 2027. godine za europsko tržište i drugdje.

300.000 novih automobila godišnje

Navode da imaju za cilj proizvesti 300.000 jedinica novog automobila godišnje, priopćilo je Ministarstvo industrije te zemlje u to vrijeme. 

Ford sada u tvornici sastavlja samo svoj kompaktni sportski terenac Kuga nakon što je posljednjih godina ukinuo druge modele.

Ovo je drugi plan smanjenja radnih mjesta koji je Ford najavio u dvije godine nakon što je tvrtka objavila prethodni krug smanjenja radnih mjesta u tvornici 2023. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.