FOTO Alfa Romeo predstavlja unikat vrijedan divljenja

Foto: Alfa Romeo

ALFA je napravila ono što su svi priželjkivali, i to je odradila na najbolji mogući način. 

Naravno, govorimo o coupeu koji bi koristio ono najbolje što Alfa Romeo ima – 2.9 V6 biturbo dragulj i jednako fantastična Giorgio platforma. Prevedeno, baza je Giulia Quadrifoglio, a dizajn potpisuje najbolji za ovakve zadatke – Zagato.

Osim potpuno nove karoserije, najnovija Alfa dobiva skraćeni međuosovinski razmak. Kompaktnije mjere su potrebne jer ovo je ipak coupe s dva sjedala. Epilog možete vidjeti na fotografijama. Složit ćete se, posao je odrađen na najbolji mogući način jer ova Alfa iz svakog kuta izgleda blago rečeno izazovno. 

Neki će reći da automobil straga vuče malo na novi Aston Martin Vantage, ali i kako je krov s dva ispupčenja već viđena stvar. Neka, ovdje se sve to odlično posložilo.

Ispod poklopca je 2.9 biturbo V6, sada s 540 KS i 600 Nm kao na GTAm. Kombinira ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa i stražnji pogon. Može li bolje?

Teško. A vjerojatno neće smetati što su u kabini vidljivi detalji s Giulie. 

Automobil je navodno plaćen preko 300.000 eura, a kupac ga je već preuzeo. Giulia SWB je odradila snimanje i par krugova na stazi La Pista u Areseu, a potom je otpremljen sretnom vlasniku u Njemačku koji u svojoj kolekciji već ima nekoliko Zagato modela, ali i nekoliko posebnih Alfi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.