FOTO Klasični Defender se vratio, ali cijena je stravična

Screenshot: Land Rover

NE, ne radi se ni o kakvoj promotivnoj prevari, već je ponuda doista proširena klasičnim Defenderom.

Molitve mnogih obožavatelja konačno su uslišene. Taman kad smo nakon najave o nasljedniku modela Discovery u mogućem monovolumenskom izdanju pomislili da je gotovo s klasičnim Land Roverima - stiže iznenađenje. 

Land Rover doista je u ponudu vratio klasični Defender, koji se proizvodio punih sedam desetljeća i bio umirovljen 2016. godine. Interes je bio ogroman, pa je marka u ponudu uvela Classic Defender V8 by Works Bespoke, dostupan u kratkoj (890) i dugoj (110) verziji. 

Svi primjerci baziraju se na Defenderima proizvedenim od 2012. godine, koje je land Rover Classic odjel obnovio do zadnjeg vijka. Osim restauracije, Defenderi će biti ponovno modernizirani i nadograđeni tijekom "stotina sati mukotrpnog rada".

Vozila su, ovisno o želji kupca, postavljena na 16 ili 18-inčne naplatke, a uz nadogradnje karoserije, nudi se i nekoliko boja. Osim avanturističkih detalja, poput bočnih stepenica, krovne košare i vitla, nude se LED dodatna svjetla, ali i praktični detalji kao što je krovni šator. 

Interijer je presvučen kožom uz dodatak Recaro sjedala. Središnja konzola zadržala je klasičan izgled, ali uz moderne dodatke poput Bluetooth povezivanja. 

I za kraj ono najbolje. Ispod prednjeg poklopca ugrađen je 5.0 V8 s 405 KS i 515 Nm, a usuglašen je sa ZF-ovim osam-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ovjes je unaprijeđen Eibachovim komponentama, a sustav kočenja Alcon kočnicama s većim diskovima. 

A sad ono što bi moglo zaboljeti. Defender 90 kreće cijenom od 190.000 GBP, dok duži 110 ima početnu cijenu od 199.000 GBP. Premijera za javnost zakazana je za 6. rujna u Goodwoodu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.