FOTO Ovako će izgledati BMW-ovi automobili u budućnosti

Foto: BMW

SUPROTNO očekivanjima, novi dizajnerski izraz neće biti strogo vezan uz električne modele. 

Novi dizajnerski izričaj iskazan kroz Neue klase koncepte zahvatit će cjelokupnu BMW-ovu gamu. Električni modeli, hibridi, kao i modeli pogonjeni fosilnim gorivima, svi će izgledati slično, a u skladu s futurističkim dizajnom spomenutih koncepta. 

Osobno je to otkrio Adrian van Hooydonk, šef dizajna tvrtke, koji je uvjerio da će svaki budući BMW, bez obzira na pogonski sklop, prihvatiti dizajnerski jezik Neue Klasse. Naravno, možda postoje "neke proporcionalne razlike u vanjštini i malo u unutrašnjosti" između EV i ICE modela, ali ukupni "izgled i osjećaj" bit će isti.

U razgovoru za Top Gear, van Hooydonk je objasnio: "Veliki napredak s električnim vozilima, ovim tehnologijama i ovim dizajnerskim jezikom prenijet će se na cijeli portfelj proizvoda uključujući naša vozila pokretana motorima s unutarnjim izgaranjem. Kupcu to neće teško pasti - svi će dobiti nove moderne BMW-e i moći će birati pogon."

Prevedeno, na meniju će biti niz pogona, ali uvijek će se raditi o sličnom pakiranju. Pitanje je samo u kojoj mjeri će se to primijeniti. Van Hooydonk naglašava visokotehnološko korisničko iskustvo u ovim budućim modelima, poput primjerice BMW Panoramic Vision head-up zaslona. Ostali detalji interijera uključivat će središnji zaslon osjetljiv na dodir nekonvencionalnog oblika, vrlo futurističke kontrole na upravljaču i ekološki prihvatljiv pristup s opsežnom upotrebom recikliranih materijala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.