U Seulu se po novom električni auti smiju puniti samo do 80 posto

Ova ilustracija generirana je pomoću umjetne inteligencije

Seul će za električna vozila dopustiti samo do 80% stanja napunjenosti (SoC) na javnim brzim punjačima kako bi se ograničilo vrijeme koje provode priključena i time zapravo blokiraju punjač.

Ova mjera će se provesti do kraja godine, a prema lokalnim medijima, bit će primijenjena na ukupno 400 ultrabrzih punjača od 100 kilovata u vladinom vlasništvu.

Lokalna vlada nije prva koja je došla na ovu ideju. Prije samo nekoliko tjedana VW podružnica Electrify America započela je pilot-projekt na deset lokacija u SAD-u.

Pilot-projekt u Americi

Tamo električna vozila mogu puniti svoje baterije samo do 85% SoC-a. Kao što je već spomenuto, cilj je smanjiti prometna zagušenja i brže osloboditi punjače za druga električna vozila. Za posljednjih 20 ili nešto više posto brzina punjenja se smanjuje kako bi se izbjeglo prepunjavanje baterije zbog trajnosti i sigurnosnih razloga.

Ova odluka dolazi nakon što je Seul potpisao memorandum o razumijevanju (MOU) s LG Electronicsom, prema kojem će potonji instalirati više od 50 javnih brzih punjača u glavnom gradu Južne Koreje do 2026. Također će instalirati "spore" punjače iako nije spomenuto koliko će ih biti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.