Ovo su najpopularnije automarke na TikToku

Foto: BMW

TIKTOK je definitivno stekao status jedne od najpopularnijih društvenih mreža, a najpopularniji je među mlađom populacijom. Kad su automobili u pitanju, ovo su njihovi favoriti. 

Njemačke marke u vrhu, ali bez Porschea

Studija koju je i ove godine proveo Confused.com donosi 10 najpopularnijih marki. Na vrhu nema promjena pa je tako BMW ostao marka s najviše pregleda. I dok je prošle godine prikupio oko 22 milijarde pregleda, ove godine ima nevjerojatnih 49.2 milijarde pregleda. 

@bmw A splash of creativity, fit for our new icon 🎨 The new i7, reinterpreted by @Matt Chessco. #BMWi7 #ThisIsForwardism #artontiktok #BMW #fyp ♬ original sound - bmw

Na drugo mjesto probio se Mercedes s "tek" 27 milijardi pregleda, dok je Audi pao na treće mjesto s 20.4 milijarde pregleda, baš kao i Honda. Tesla i Ford dijele peto mjesto s 19.1 milijardom pregleda, a dalje slijede još Lamborghini, Toyota, Ferrari i Nissan. 

Zanimljivo je da u top 10 nema Porschea, ali ni egzotike poput Bugattija i Aston Martina. 

Najpopularniji model je...

Spremni smo se okladiti da nikad ne biste rekli kako je najpopularniji model na TikToku kamionet, i to Ford Maverick. On je s 10.9 milijardi pregleda bio popularniji čak i od drugoplasiranog Mustanga.

Dalje slijede japanski klasici, Toyota Supra na trećem, Nissan GT-R na četvrtom i Honda Civic na petom mjestu. 

Najpopularniji autoinfluenceri

Konačno dolazimo i do influencera. Profil automobilske tematike s najviše pratitelja je Daniel Mac, kojeg prati 12.6 milijuna ljudi. Slijedi ga Alex Hirschi, poznatija kao Supercar Blondie s 10.6 milijuna pratitelja, te Dima Gordey na trećem mjestu s 5.1 milijun pratitelja.

@itsdanielmac Yung Gravy Wants My Mom 🥲 @Yung Gravy 🍯 @Drive.la #yunggravy #betty ♬ Betty (Get Money) - Yung Gravy
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.