Vlasnici Teslinih auta otkrili kako mokrim ručnikom povećati brzinu punjenja

Foto: X

Ekstremne temperature i velike brzine punjenja nisu dobra kombinacija, ali neki vlasnici Tesle otkrili su da mogu prevariti sustav tijekom vrućih dana kako bi brže napunili bateriju na Superchargeru i uštedjeli nekoliko minuta.

Trik, koji se već neko vrijeme širi forumima, podrazumijeva stavljanje mokrog ručnika ili komada tkanine preko ručke na kabelu za punjenje. Ovo je posebno korisno tijekom vrućih dana kada sunce dodatno zagrijava ručku. Na starijim, V2 Superchargerima koji nemaju aktivno hlađene kabele ručka se može vrlo brzo zagrijati.

Zbog toga senzor koji se nalazi unutar ručke signalizira punjaču da smanji brzinu punjenja kako bi se mogla održavati sigurna temperatura. Stavljanjem mokrog ručnika štiti ručku od sunčeve svjetlosti koja tada može ostati na nižoj temperaturi, čime se omogućuje veća brzina punjenja.

Jedan vlasnik Tesle tvrdi da je stavljanje vlažne krpe preko ručke uvjerilo V2 Supercharger da tijekom vrućeg dana poveća brzinu sa 60 kW na 95 kW.

Na novijim V3 punjačima ovaj trik neće pomoći, osim u slučaju Cybertrucka. Zbog Cybertruckove ogromne baterije se čak i aktivno hlađena V3 ručka može zagrijati, zbog čega trik s mokrim ručnikom funkcionira samo za Cybertruck na V3 punjačima.

Međutim, bez obzira na verziju Superchargera, ovaj trik će imati samo ograničen učinak. Brzina punjenja će se i dalje smanjivati kako se baterija bude punila.

Teslini Superchargeri mogu raditi i na kiši pa vlažna krpa ne bi trebala prouzročiti štetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.