VW Taigo stigao u prodaju, start na 151.920 kuna

Foto: Volkswagen

NA HRVATSKO tržište stigao je Taigo, treći crossover model na istoj osnovi, ali i prvi coupe SUV u Volkswagenovoj ponudi.

Nakon pola godine od premijere Taigo je stigao na tržište gdje će društvo praviti manjem i mladenačkijem T-Crossu te većem i nekako običnijem T-Rocu. U Volkswagenu očito misle da treća izvedenica na MQB A0 platformi u podignutom izdanju ima tržišnog smisla. 

>> FOTO Volkswagen predstavlja Taigo, prvi coupe-SUV u ponudi

Pritom imajte na umu kako je ovaj model s 4.26 m zbog coupeovske siluete dulji i od T-Roca, i to tri cm. Prepoznatljivog izgleda izvana i iznutra te očekivane ponude, na hrvatskom se tržištu nudi u nekoliko benzinskih izvedbi. 

Prednji pogon je imperativ, a ponuda kreće 1.0 TSI benzincem s 95 KS, nastavlja se inačicom od 110 KS te je u konačnici tu 1.5 TSI sa 150 KS i DSG mjenjačem. Dostupni su paketi Life, Style i R-Line, a na popisu opcija su atraktivni dodaci poput moćnog audiosustava ili pak velikog panoramskog krova. 

Početna cijena za 1.0 TSI Life je 151.920 kuna, dok izvedba sa Style paketom opreme i 110 KS kreće od 174.140 kuna.  Top verzija, 1.5 TSI R-Line kreće od čak  231.570 kn. Time se ovaj model i cijenom smjestio između nešto povoljnijeg T-Crossa i skupljeg T-Roca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.