3 najukusnija napitka protiv nadutosti i za vitku liniju

Foto: Instagram

VEĆ ste siti i blagdana i jela i nadutosti koju osjećate od tolikih količina hrane i plinova nakupljenih zbog smanjene aktivnosti?

Vrijeme je da se opet vratite u formu te se ispušete na ukusan, osvježavajući način.

Stručnjaci imaju tri recepta za maksimalno djelotvorne napitke kojima ćete brzo ukloniti nadutost te pomoći organizmu dodatnom količinom potrebne tekućine.

1. Čaj/napitak od hibiskusa i đumbira

Hibiskus je dobar jer sadrži puno polifenola koji pomažu ubrzati i umiriti probavni trakt, pomažu lakše probaviti ugljikohidrate, a ima i dobra dijuretička svojstva koja pomažu kod izlučivanja viška tekućine te tako pomaže i kod zatvora.

Napitak se ne preporučuje trudnicama.

Za dvije šalice vam treba:

2 žlice suhog cvijeta hibiskusa

Komad svježeg đumbira (3-4 centimetra), oguljen i narezan na listiće

Po želji zasladite s malo meda

Zakuhajte vodu za dvije šalice napitka te prelijte pripremljeni đumbir i suhe cvjetove hibiskusa. Pustite da stoji deset minuta, procijedite i uživajte u njegovim blagodatima, a možete ga piti i rashlađenog. 

2. Napitak od peršina, komorača i limuna


Spojevi u peršinu lakše će ukloniti loše bakterije u probavnom traktu te omogućiti jetri da lakše luči žuč, što pomaže i u otapanju masnoća. Komorač i njegove sjemenke, pak, odlično djeluju protiv grčeva, a bioflavonoid kvercetin iz limuna djeluje protuupalno.

Skuhajte čaj od komorača, dodajte mu peršin, limun i malo meda. 

3. Osvježavajući napitak od listova mente, krastavca i malo morske soli

Napitak će doslovno rashladiti vaš probavni trakt te tako ublažiti upalu i nelagodu.

Za četiri čaše napitka ovog svježeg i osvježavajućeg napitka treba vam:

3 velike žlice svježih listova mente
1 krastavac srednje veličine
naprstak soli
4 šalice hladne vode

Ubacite sve sastojke u blender, izmiksajte ih, dodajte im vodu i još malo blendajte. Ostavite na hladnom još 30 minuta i pijte ga hladnog. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.