Dijetetičarka je iz života izbacila tri aktivnosti kako bi smanjila rizik od raka

ONKOLOŠKA dijetetičarka Nichole Andrews podijelila je na svom Instagram profilu tri aktivnosti koje izbjegava kako bi smanjila rizik od raka, uključujući rak debelog crijeva.

"Znanje je moć i ovdje sam da podijelim istine o smanjenju rizika od raka", napisala je Andrews na Instagramu.

Potpuno izbjegavanje alkohola

"Iz svog života u potpunosti sam izbacila alkohol", izjavila je Andrews. Alkohol povećava rizik za najmanje sedam vrsta raka, uključujući rak dojke, jetre i grla. Povećava razine estrogena i drugih hormona povezanih s rakom dojke, dok njegov metabolizam proizvodi kemikalije koje mogu oštetiti DNK.

Oprez sa suplementima

Andrews upozorava da visoke doze suplemenata mogu povećati rizik od raka. Primjerice, velike doze beta-karotena povezane su s povećanim rizikom od raka pluća kod pušača. "Ne uzimam nikakve suplemente, osim ako mi ih liječnik ne preporuči", dodaje ona, naglašavajući važnost dobivanja nutrijenata iz hrane.

Izbjegavanje prerađenog mesa

Dijetetičarka preporučuje da, što više možemo, izbjegavamo prerađenu hranu poput mesa. Prerađeno meso, poput hrenovki, kobasica, slanine i suhomesnatih proizvoda, povezano je s povećanim rizikom od raka debelog crijeva, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, prenosi New York Post.

Spojevi u ovim proizvodima mogu oštetiti crijevne stanice, dok visoke temperature kuhanja mogu stvoriti kancerogene kemikalije. Andrews zaključuje da male promjene u prehrani i načinu života mogu imati značajan utjecaj na smanjenje rizika od raka te poboljšanje kvalitete života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.