Dijetetičarka tvrdi da jedan dodatak prehrani može kavu učiniti zdravijom

Foto: Pexels

Osobama koje vole piti kavu često se savjetuje što ne dodavati u ovaj topli napitak kako bi ga zadržali zdravim. Postoji mnogo dodataka za kavu i raznih sladila koja mogu pogoršati zdravstvene koristi kave. Međutim, postoje i sastojci koji mogu kavu učiniti zdravijom.

Dakle, postoji dobar način za poboljšanje kave; dodavanje nečega ne mora nužno značiti smanjenje zdravstvenih koristi.

Dijetetičarka Jennifer House preporučuje dodavanje ashwagandhe, adaptogene biljke, za što zdraviju kavu. "Ashwagandha je najpoznatija po smanjenju anksioznosti i poboljšanju sna", ističe House za Parade.

Ashwagandha dolazi u prahu ili tekućem obliku, što olakšava dodavanje u kavu. Preporučena dnevna doza je između jednog i šest grama kako bi se osjetili njeni blagotvorni učinci. Ova biljka regulira metabolizam, pomaže tijelu i mozgu da se opuste te bolje reagiraju na stres, podržavajući endokrini, živčani, imunološki i kardiovaskularni sustav.

Ako se borimo s anksioznošću ili prolazimo kroz stresno razdoblje, dodavanje ashwagandhe u kavu može biti korisno. Po okusu, ashwagandha može biti pomalo "zemljana", pa ako vam se ne sviđa njen okus, možete dodati neku prirodno slatku biljku, poput cimeta ili muškatnog oraščića, kako biste ublažili tu zemljanu notu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.