Foto: 123rf
UOBIČAJENI način pripreme obroka povremeno treba zasladiti.
Zdrave i poželjne namirnice savršena su kombinacija ne samo za vašu dobru fizičku formu, već i za vaše nepce.
Sastojci (glavno jelo):
Zdrave i poželjne namirnice savršena su kombinacija ne samo za vašu dobru fizičku formu, već i za vaše nepce.
Sastojci (glavno jelo):
- 200 g junećeg filea
- 100 g borovnica
- 150 g suhih šljiva
- pola čajne žlice stevije u prahu
- sol
Priprema:
- Na zagrijanoj tavi pecite juneći file od 3 - 6 min sa svake strane, a nakon pečenja isti posolite
- Štapnim mikserom umiksajte borovnice, 50 g suhih šljiva te 10 jušnih žlice vode
- Umiksani sadržaj na laganoj vatri kuhajte dok ne zakipi, nakon čega dodajte prstohvat soli te pola čajne žlice stevije u prahu
- Pečeni juneći file prelijte pripremljenim umakom
Sastojci (prilog):
- 250 g krumpira
- 1 bjelanjak
- pola čajne žlice kosanog peršina
- sol
Priprema:
- Krumpir ogulite, narežite na kocke te kuhajte dok u potpunosti ne postane mekan, gotovo pa raskuhan
- Kuhani krumpir, 5 jušnih žlica vode u kojoj se kuhao, 1 bjelanjak, peršin i sol izmiksajte u glatku smjesu
- Izmiksani krumpir stavite u posudu za pečenje koju zatim umetnite u zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite prilog u trajanju od 10 min
Treba naglasiti kako su suhe šljive, iako visoke kalorijske vrijednosti, izrazito prikladne u fitness načinu prehrane.
Tijekom procesa sušenja suha šljiva zadržava vrijedne vitamine i minerale u svom sastavu.
Ipak, vjerojatno najveći značaj suhih šljiva proizlazi iz doprinosa pravilnoj probavi.
Dobar tek!