Foto: 123RF
SADA je vrijeme da vam kažemo kako voće cijeli život perete na pogrešan način.
Vjerujemo kako to činite krpom/papirnatim ručnikom ili ispiranjem s vodom, čime mislite kako uspješno uklanjate svu prljavštinu i kemikalije s voća no znanstvenici tvrde da je za to ipak potrebno malo više truda.
Pesticidi se redovito koriste prilikom uzgoja voća, ali već godinama sve više i više raste briga o njihovom negativnom utjecaju na naše zdravlje. Iako mnogi ljudi peru voće prije konzumacije, ovim načinom ne možete ukloniti baš sve štetne tvari s njega.
Najbolji način da 100 posto uklonite sve štetne stvari s voća jest da ga ogulite no na ovaj način ćete ostati i bez brojnih vitamina, vlakana i minerala koji su potrebni vašem tijelu. Pa što učiniti?
Stručnjaci savjetuju posezanje za jednim vrlo uobičajenim proizvodom u gotovo svakoj kuhinji, a radi se o sodi bikarboni koja je vrlo učinkovita u uklanjanju štetnih pesticida.
Pomiješajte malo sode s vodom te očistite svoje voće prije konzumacije. Vaše će vam tijelo biti zahvalno!