Kardiolog: Ovo je doručak koji jedem svako jutro kako bih sačuvao zdravo srce

Foto: Unsplash

NAČIN na koji započinjemo jutro određuje kakav će nam biti dan, a to uključuje i ono što jedemo za doručak. Nije tajna da je neke namirnice pametnije izbjegavati, osobito kada je u pitanju zdravlje našeg srca. Kardiolog Nick West za Parade je otkrio što doručkuje, ali i koje opcije izbjegava.

"U svoj doručak redovito uključujem voće koje je bogato vlaknima i mineralima, a ima malo šećera. To su bobičasto voće, jabuke, ponekad ananas, često u kombinaciji s nemasnim jogurtom i granolom", rekao je.

Ponekad se počasti kajganom s avokadom na tostu od integralnog brašna, ali ne svaki dan.

"Iako su sve te namirnice zdrave, avokado i jaja izbjegavam konzumirati svaki dan zbog sadržaja masnoća i kolesterola", dodaje dr. West.

Ostala hrana koje se kloni uključuje prerađeno meso, punomasne mliječne proizvode i namirnice bogate kolesterolom.

Što se napitaka tiče, za početak dana savjetuje čak ili kavu te sokove od cikle i šipka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.