Kava i sol: Dobitna ili potpuno bespotrebna kombinacija?

Foto: YouTube screenshot

UZ mnoštvo savjeta, internetom kola i onaj da posolite svoju kavu. U posljednje vrijeme sve češće se može čuti da ljubitelji kave to uistinu čine jer ona tako postaje boljeg okusa. Je li to uistinu potrebno odlučio je razotkriti YouTuber i stručnjak za kavu James Hoffman. Prema njegovim riječima, to je bolje ne činiti, ali postoje iznimke kad će sol učiniti kavu ukusnijom.

Sol se smatra jednim od pet osnovnih okusa, uz kiselo, slatko, gorko i umami. Slanost može pojačati slatkoću i umanjiti gorčinu, kaže Hoffman.

Ako pijete kvalitetnu kavu, sol vam vjerojatno neće trebati.

"Kad je kava dobra i kvalitetna, ona ima idealnu gorčinu, poput piva ili čokolade", ističe Hoffman.

Međutim, ako vam je u rukama gorka šalica kave, sol bi mogla riješiti problem.

"Sol treba smatrati dodatkom, poput mlijeka ili šećera. Ona može popraviti okus kave", pojašnjava stručnjak.

Sa solju ne treba pretjerivati. Ako je odlučite dodati jutarnjoj šalici kave, Hoffmanov prijedlog je 0,6 grama soli na 200 mililitara kave. 

Cijeli njegov video možete pogledati u nastavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.