Kraljica Elizabeta svaki dan jede isto jelo. Njeguje tu naviku od djetinjstva

Foto: Profimedia

KRALJICA Elizabeta ima 96 godina i, usprkos zdravstvenim problemima uzrokovanim starošću, činjenica da je proživjela gotovo stoljeće na ovom svijetu pobuđuje mnoga pitanja o njenim životnim navikama.

Naime, svojedobno smo pisali o njenom omiljenom koktelu, hrani koju voli, ali i onoj koju baš nikad ne jede, a ustvrdili smo i da ima strogu rutinu spavanja koje se pridržava.

Nedavno je njen bivši privatni kuhar Darren McGrady na svom YouTube kanalu otkrio da vremešna kraljica obožava sendviče s džemom, kao i da ih jede svaki dan otkad je bila mala. Omiljeni okus joj je jagoda, i to ubrana u njenom dvorcu Balmoralu u Škotskoj.

"Kraljici su kao djevojčici u dječjoj sobi posluživali peciva s džemom. Danas u njima uživa uz popodnevni čaj", kaže on. Sendviči se prave od kruha s malo maslaca i namazanog džema, a potom se izrezuju u oblik krugova veličine starog britanskog penija.

Osim džema s okusom jagoda, svježe jagode su također na vrhu popisa njene omiljene hrane, kaže McGrady. "Kraljica bi jela jagode tri ili četiri večeri u tjednu dok im je trajala sezona. A nije bila presretna ako bi joj itko ponudio bobičasto voće koje nije u sezoni", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.