Marijana je doručkovala kao Novak Đoković: "Spremna sam za sljedeće Olimpijske igre"

Screenshot: TikTok

Novak Đoković vrhunske sportske rezultate duguje upornosti, trudu, odricanju, marljivom treniranju, ali i prehrani. Tenisač se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera te smanjio unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog podrijetla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarica, kvinoje, divlje riže i slatkog krumpira.

Tiktokerica Marijana (justeatme__) odlučila je kopirati njegovu jutarnju rutinu, odnosno doručak. Video koji je objavila na TikToku skupio je skoro pola milijuna pregleda.

Marijana je, po uzoru na Đokovića, dan počela limunadom na prazan želudac, a onda pripremila zeleni smoothie od špinata, krastavca, đumbira i jabuke.

"On u taj smoothie dodaje i alge, ali ja ih nemam", napomenula je.

Alge se smatraju superhranom koju možemo jesti prije i nakon treninga, a osiguravaju sedam puta više proteina nego meso, povrće ili riba. Redovito se nalaze na jelovniku Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Karima Benzeme.

Uslijedila je zdjelica veganskog jogurta, domaće granole, malo orašastih plodova, kupina, krušaka, šljiva i dinje.

"Moram priznati da mi se ovo jako dopada", rekla je Marijana. "Ovom doručku dajem desetku", dodala je.

@justeatme__

Sad sam spremna za sledece olimpijske igre

♬ Mozart Minuet with violin(815356) - 松本一策

U opisu videa našalila se da je "sada spremna za sljedeće Olimpijske igre". 

Inače, Đoković je jednom prilikom objasnio da ne voli hranu koja zahtijeva puno energije za probavu, pogotovo u prvom dijelu dana kada mu je energija potrebna za trening.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.