Najlakša vježba za savršenu guzu

Foto: 123rf

ZLO od vam je od pomisli na čučnjeve, a tako želite dovesti red to dupence. Malo ga zaokružiti i još ojačati?

To je vježba koju će vam preporučiti baš svaki trener, pogotovo ako budete kukali kako vam čučnjevi baš i nisu omiljeni potez, a realno, ni s iskoracima baš i niste na "vi". Zapravo, da se vas pita - vi bi najradije samo ležali, a da se guza ipak nekako učvrsti.

Naravno, tako nešto ne postoji, ali zato postoji - most - vježba koju će vam baš svaki trener spomenuti za čvrstu stražnjicu.

Predlažu to slavne trenerice Karina i Katrina, trenerica slavnih Harley Pasternak i mnogi drugi jer -stražnjicu treba vježbati, ali je treba i odmarati, a most će vam posebno dobro doći ako ste uredski tip i po cijele dane ravnate stražnjicu te opterećujete donji dio kičme.

Legnite na pod, podignite noge u koljenima, tabane ravno na pod. Provjerite da su vam stopala ispod koljena, a ne ispred njih. ruke ispružite uz tijelo, palac prema tijelu i dlanovi također ravno polegnuti na pod.

Podignite kukove prema gore, zategnite mišiće trbuha i stražnjice, ostanite nekoliko sekundi u toj pozi pazeći da vam kralježnica tvori dijagonalnu liniju od ramena do koljena, a kukovi pritom ne propadaju prema dolje.

Ponovite 10-15 puta i svakako napravite barem nekoliko serija u kojima možete slobodno mijenjati brzinu izvođenja vježbe.

I već za koji tjedan uživajte u malo oblijoj guzi, bez čučnjeva i ostalih "napornih" vježbi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.