Napravite 3 koraka i postanite nova osoba!

Foto: 123rf

SVI pojedinci koji žele postići velike životne promijene kada je njihovo zdravlje i vitka linija u pitanju trebali bi napraviti 3 ključna koraka. 
 
Zakoračite 3 puta i budite baš onakvi kakvi želite biti. 
 
1. Odredite specifične ciljeve
 
Postavljeni ciljevi moraju biti specifični, mjerljivi i ostvarljivi. 
 
Ciljevi koji nisu adekvatno postavljeni ne mogu vas natjerati na potpunu usredotočenost na njihovo postizanje.

Nije jednostavno raditi na postizanju cilja koji nije adekvatno određen.

Dakle, ne postavljajte pred sebe ciljeve poput gubitka kilograma ili prakticiranja zdravog načina življenja.

Postavite ciljeve koji uključuju specifične i točno određene krajnje rezultate, poput postizanja određene tjelesne mase ili pločica na trbuhu. 
 
2. Identificirajte prepreke
 
Prije nego što započnete akcije putem kojih biste trebali ostvarili postavljene ciljeve trebali biste aktivno i realno razmisliti o mogućim preprekama na koje biste mogli naići na putu koji vodi prema ostvarenju određenog cilja.
 
Ukoliko ste, na primjer, odlučili izgubiti 10 kg i razradili strategiju za ostvarenje navedenog cilja, a koja uključuje redovito izvođenje fizičke aktivnosti te striktni dijetalni način prehrane, trebali biste razmisliti o vašim dnevnim poslovnim obvezama koje bi mogle biti prepreke u ostvarenju vaših ciljeva.



Plan za ostvarenje postavljenog cilja uskladite sa stvarnim mogućnostima te tako, na primjer, razmislite na koji biste način tijekom radnoga vremena mogli konzumirati dijetalne obroke. 
 
3. Postavite vremenski okvir
 
Odredite kratkoročne ciljeve koje nužno morate ostvariti kako biste ostvarili vaš glavni cilj. 



Kratkoročni ciljevi također trebaju biti realno postavljeni, a u svrhu kontrole, kako napretka, tako i vremena koje vam je za isti potrebno.

Ukoliko je vaš krajnji cilj već spomenuti gubitak 10 kg vi biste morali postaviti vremenski okvir u kojemu biste voljeli postići navedeni rezultat.

Vremenski okvir za postizanje krajnjeg cilja mogao bi, na primjer, biti od 6-8 mjeseci, dok bi kratkoročni ciljevi gubitka manjeg broja kilograma trebali biti postavljeni za vremensko razdoblje od nekoliko tjedana.  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.