Foto: Instagram
NARAVNO da je riječ o nečem zdravom, što sigurno nećete pronaći u kupovnom izdanju.
I još ih je k tome vrlo jednostavno napraviti. Prutiće, čokoladice ili veliku čokoladu, uz ove dodatke još zdraviju od tamne.
Treba vam nekoliko slatkih i zdravih namirnica:
450 grama tamne čokolade
1 žlica maslaca od kikirikija
1/2 žličice arome vanilije
1 šalica pečene kvinoje
Peče se na tavi s debljim dnom bez ulja, s poklopcem, a gotove su kad počnu pucati kao kokice.
Mjeru od jedne šalice, ako je potrebno, pecite u više navrata, jer mora prekriti dno, ali da ne bude previše zbijena.
Prilog u videu:
Za preljev
2 i pol žlice kikiriki maslaca i 2 žlice vode
Priprema:
Prepecite kvinoju, a potom stavite otapati čokoladu. Čokoladi dodajte kikiriki maslac, aromu vanilije, kvinoju te dobro umiješajte.
Pripremite lim za pečenje s masnim papirom i izlijte smjesu.
Ne trebate je razvući po cijeloj površini, radije ju pokušajte oblikovati tako da možete izrezati deblje prutiće.
Želite li gore staviti preljev, rastopite malo kikiriki maslaca s vodom pa prije nego što se čokolada stvrdne premažite gornji dio.
Ostavite u hladnjaku da se čokolada dobro stisne, a tek potom narežite hrpu čokoladica. Ili je odmah ulijte u pripremljene kalupe.
Umotajte ih u malo masnog papira i čuvajte na hladnom prije nego što ih ponesete sa sobom na posao, na vježbanje ili tek toliko da se nađe kad vas uhvati želja za slatkim.
Kad je u pitanju zdravo, slatko, a jednostavno, ovo zaista zvuči kao savršen dodatak danu.