Osobni trener otkrio tajnu brzog i zdravog mršavljenja

Foto: Pexels

Mršavljenje može biti zahtjevno. Srećom, osobni trener i savjetnik za prehranu, Keith McNiven, otkrio je jednostavnu tajnu zdravog i učinkovitog mršavljenja - predlaže uključivanje špinata u svaki obrok.

"Špinat je prepun vitamina i minerala što ga čini vrlo zdravim i odličan je za one koji žele smršaviti jer je vrlo zasitan, ali ima vrlo malo kalorija", rekao je za Gloucestershire Live.

Dodaje da je špinat također bogat vlaknima koja doprinose zdravoj probavi. Vjeruje se da smanjuje oksidativni stres koji može oštetiti stanice, pridonijeti starenju i potencijalno dovesti do bolesti poput dijabetesa, raka i Alzheimerove bolesti.

Ova supernamirnica također može pomoći u kontroli velikih apetita i doprinijeti osjećaju sitosti. Međutim, iako McNiven preporučuje dodavanje špinata svakom obroku, savjetuje da se pridržavamo najviše 60 grama dnevno.

"Pretjerana konzumacija špinata može spriječiti vaše tijelo da apsorbira kalcij, što je loše, a također može utjecati na određene lijekove jer je bogat vitaminom K. Osobe koje uzimaju lijekove za dijabetes i snižavanje krvnog tlaka trebaju biti posebno oprezne", zaključio je trener.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.