Plus-size manekenke pozitivno utječu na samopouzdanje žena

Foto: Instagram

I ZA to postoji znanstveni dokaz.

Ashley Graham najpoznatija je plus-size manekenka na svijetu, koja je u okrutnom modnom svijetu, koji je donedavno preferirao samo mršavice, napravila pravu pomutnju i revoluciju.

Danas su plus-size ljepotice itekako tražene, a i Hrvatska ima svoju Ashley Graham, a radi se o Luciji Lugomer.

A jedno nedavno istraživanje, provedeno na Sveučilištu na Floridi, otkrilo je kako takve žene pozitivno utječu na percepciju žena o svom tijelu, odnosno njihovo samopouzdanje.

Naime, ovim istraživanjem utvrđeno je kako su se žene osjećale bolje, nakon što su im pokazane slike žena s oblinama te su na njima zapamtile puno više detalja, nego na mršavicama.

Kada su im pokazane slike mršavica, ispitanice su se osjećale najlošije, jer su se najviše uspoređivale s njima, a na takvim su se slikama i najmanje zadržavale pa nisu pamtile detalje. Zapravo, one su nakon gledanja takvih slika pokazale najmanju razinu zadovoljstva svojim izgledom, što u konačnici može biti vrlo loše za njihovo mentalno i tjelesno zdravlje.

Gledajući žene prosječne građe ili one koje spadaju u kategoriju plus-size, ispitanice su iskazale veće zadovoljstvo svojim izgledom, premda su sve priznale da bi rado bile mršavije.

Zaključak istraživanja? Više medijskih kampanja s takvim, stvarnim ženama, kako bi se i u budućnosti žene osjećale dobro u vlastitoj koži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.