Foto: 123rf
IAKO je meso ribe dio sastava ove juhe ona zapravo nije riblja, već povrtna juha.
Dio svake sportske prehrane treba činiti adekvatan unos proteina te povrća.
Jušni obroci blagotvorno djeluju na probavu te je konzumacija potpunog obroka u obliku juhe i više nego prikladna.
Sastojci:
200 g mrkve
50 g celerovog korijena
30 g peršinovog korijena
250 g fileta bakalara
1 čajna žlica mljevenog češnjaka
2 lovorova lista
3 prstohvata soli
1 prstohvat papra
Priprema:
- 1. Skuhajte celer, luk, mrkvu i peršin dok u potpunosti ne omekšaju, nakon čega kuhano povrće, izuzet malo mrkve koju narežite na kolutiće, izmiksajte s 6 dcl vode u kojoj je kuhano
- 2. U drugoj posudi skuhajte filete bakalara
- 3. Izmiksano povrće vratite u posudu, posolite i popaprite te dodajte preostale začine, kolutiće mrkve i kuhane filete bakalara
- 4. Nastavite kuhanje na laganoj vatri u trajanju od 5 min
Priprema ove juhe je izrazito brza, ali i praktična iz razloga što su sve namirnice njenog sastava uobičajene, odnosno lako dostupne.
Dodatna praktičnost ove juhe podrazumijeva mogućnost njene cjelodnevne konzumacije, odnosno pripreme veće količine juhe koja će nakon samo nekoliko minuta podgrijavanja biti ponovno dostupan topli obrok.
Dobar tek!