Slana riba u slatkom

Foto: 123rf

GLAVNI sastojak našeg recepta je morska riba. Prirodno slano meso ribe savršeno odgovara uz slatki sir.

Ne vjerujete?

Isprobajte!

Sastojci:

1 orada (300-400 g)
150 g posnog sira 
30 g vrhnja za kuhanje
2 jaja
sol
stevia
 
Priprema:

1. Ribu očistite i osušite suhom krpom
 
2. Štapnim mikserom umiksajte posni sir, vrhnje za kuhanje, 2 bjelanjka i 1 žutanjak, prstohvat soli te pola čajne žlice stevije u prahu
 
3. Oradu stavite u posudu za pečenje i prekrijte pripremljenom smjesom
 
4. Izmutite žumanjak te ga ravnomjerno prelijte po smjesi
 
5. Posudu prekrijte aluminijskom folijom
 
6. Pećnicu zagrijte na 200 °C, umetnite posudu i pecite 20 min, nakon čega skinite foliju i nastavite pečenje još 10 min
 
 Za prilog preporučujemo kuhanu blitvu. 
 
Ovo jelo bogato je proteinima, ali i mastima te je idealan posljednji obrok u danu. 
 
Dodatan plus ovoga jela proizlazi iz činjenice kako ćete se dovoljno zasladiti te vam neće biti potreban desert. 

Dobar tek!
 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.