Trebate li izbjegavati odlaske u teretanu i na treninge zbog koronavirusa?

Foto: Pixabay

SVI koji su barem jednom bili u teretani ili na grupnom treningu dobro znaju da je bliski kontakt  s drugima ponekad nemoguće izbjeći. Neke od mjera prevencije COVIDA-19 su češće pranje ruku sapunom ili sredstvima za dezinfekciju te držanje razmaka od minimalno dva metra. No u teretanama se koriste utezi, podlošci i elastične trake, a virus se može zadržavati i na površinama. Zato je vrlo važno pravilno ih dezinficirati.

“U ovom trenutku je ključno distancirati ljude. Ako je nemoguće primiti 20 ljudi na sat a da među njima ne postoji minimalno dva metra razmaka, onda razmislite o smanjenju broja polaznika treninga”, kaže epidemiolog dr. Benjamin Schwartz za Men’s Health.

U mnogim teretanama strože se pazi na higijenu zbog pandemije koronavirusa. Neki članovima nude sredstva za dezinfekciju ruku s alkoholom, a ista su postavljena u prostoru kako bi svatko nakon korištenja mogao očistiti sprave.

Velika odgovornost je i na samim korisnicima koji bi trebali svaku spravu, rekvizite i podloške dezinficirati prije i nakon upotrebe. Također, nužno je nositi vlastiti ručnik i koristiti ga tijekom vježbanja.

Preporučuje se nositi čistu odjeću i obuću. Za treninge biste trebali osigurati poseban par tenisica koje ćete nositi samo u teretani. 

Naravno, ne zaboravite često prati ruke i ne dodirivati lice, a dolazak na trening otkažite ako kišete, kašljete ili se općenito ne osjećate najbolje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.