Trenerica kaže da tjedno možete sagorjeti dodatnih 1750 kalorija radeći jednu stvar

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NE TREBATE članstvo u teretani ili skupu opremu da poboljšate zdravlje i kondiciju. Dovoljan vam je par tenisica i spremni ste.

"Hodanje je sjajan i učinkovit način da ostvarite svoje fitness ciljeve. Brza šetnja može vam ubrzati otkucaje srca i sagorjeti kalorije", tvrdi u novoj kolumni za Body + Soul trenerica Tiff Hall.

Vjerojatno ste čuli da je 10.000 koraka broj koji treba napraviti svaki dan. To je otprilike osam kilometara ili sat i 40 minuta hoda.

"To ne znači da morate u dugu šetnju. Korake ćete prirodno akumulirati kroz dan obavljajući svakodnevne aktivnosti. Da biste došli do 10.000 koraka u danu, vjerojatno će vam biti dovoljno dodatnih 30 minuta hodanja", tvrdi Hall.

Broj koraka potrebnih za uspješno mršavljenje ovisi o pojedincu. Početnicima će možda 10.000 koraka biti puno, a ako ste već aktivni, premalo.

"Napravite onoliko koraka koliko možete, stremite da na tjednoj bazi taj broj raste. Time ćete sagorjeti otprilike 1000 do 1750 dodatnih kalorija tjedno", poručila je trenerica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.