Trenerica otkriva koliko dugo treba ići u teretanu za tijelo iz snova

Foto: Pixabay/Instagram screenshot

Mnogi od nas žele održati liniju jer nas to čini zadovoljnima i punima samopouzdanja. No, iako svi znamo da je redoviti trening ključ, ponekad nije lako biti dosljedan. Koliko je onda stvarno potrebno ulagati truda u postizanje željenog tijela? Shannon Collins, poznata kao The Gym Nurse, sa svojih 150.000 pratitelja na Instagramu, iz prve ruke govori o tom izazovu i dijeli svoje savjete o zdravlju i fitnesu.

Shannon, koja redovito objavljuje o svom iskustvu mršavljenja, nedavno je odgovorila na jedno od najčešćih pitanja – koliko dugo je potrebno pratiti dijetu i trenirati da bi se postiglo tijelo iz snova? Njezin odgovor ipak nije jednoznačan. Naime, kako kaže, svaka osoba ima svoj tempo, a prosječno može potrajati između 12 i 16 tjedana da bi se vidjeli stvarni rezultati. No, taj proces može biti kraći ili duži, ovisno o ciljevima i specifičnim potrebama pojedinca.

Ključ je u zdravlju i dosljednosti

Shannon naglašava važnost usredotočenosti na svoje fizičko i mentalno zdravlje tijekom tog procesa, kao i održavanje redovitog režima. Osobe s više tjelesne masti obično mogu održavati kalorijski deficit dulje, bez negativnih učinaka. Međutim, važno je osluškivati vlastito tijelo i prepoznati znakove kada je vrijeme za pauzu, poput dostizanja željene težine, zadovoljavanja vlastitim izgledom, zastoja u napretku ili promjena u energiji, raspoloženju ili kvaliteti sna.

Znakovi kada treba stati

Osim toga, Shannon upozorava na štetne učinke kada odnos prema hrani postane opsesivan. Praćenje kalorija može prerasti u nezdravu naviku, a fizičke promjene poput stanjivanja kose, probavnih problema i nepravilnosti menstrualnog ciklusa mogu biti znakovi da tijelo trpi preveliko opterećenje.

"Ne postoji jedno pravilo koje vrijedi za sve", istaknula je Shannon. "Slušajte svoje tijelo. Uzaludno je raditi nešto polovično. Ako više ne možete biti dosljedni, vrijeme je za pauzu. Dijeta ne bi trebala biti trajni stil života. Nemojte žrtvovati dugoročno zdravlje radi kratkotrajnih rezultata."

Njezin iskren savjet izazvao je velik interes i podršku na društvenim mrežama, a pratitelji su podijelili i vlastita iskustva.

Jedna od pratiteljica napisala je: "Slažem se, mnogi ljudi krive druge čimbenike umjesto da shvate kako pretjerivanje s dijetama uzrokuje te probleme." Druga je podijelila svoje iskustvo: "Bila sam na dijeti godinu dana i smršavila 12 kg (nakon poroda). Bilo je jako teško, nikad više."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.