Čitateljica oduševila receptom za prhke kiflice s orasima, zapišite si ga

Foto: Lidija Vulić-Ćurić

PRHKE kiflice s orasima savršena su poslastica uz kavu, posebno kada vani pada kiša, a ovaj jednostavan, a neodoljivo ukusan recept idealan je za vikende kad želite razveseliti svoju obitelj ili prijatelje nečim slatkim i mirisnim. Kiflice su meke i aromatične, a jednom kad ih stavite na tanjur, nestat će u tren oka.

To zna i naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, kojoj su ove kiflice ispale prefine i apsolutno svi su ju tražili ovaj recept. "Divne", "Predivne", "Baš su primamljive", samo su neki od komentara za ove prhke kiflice koje su ostavili drugi čitatelji na Facebooku, a Lidija je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila i recept.

Potrebni sastojci

Ove prhke kiflice idealne su za kišno poslijepodne, uz šalicu kave, a za njihovu pripremu trebat će vam:

  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • jaje
  • šećer
  • maslac
  • mlijeko
  • limun
  • orasi
  • vanilin šećer
  • rum
  • šećer u prahu.

Kako ih pripremiti

Prvo zamijesite tijesto, podijelite ga na tri loptice pa ostavite u hladnjaku sat vremena. Dok se tijesto hladi, skuhajte mlijeko i šećer, a kada smjesa zavrije, dodajte orahe, vanilin šećer, rum i koricu limuna i dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi.

Svaku od tri loptice razvaljajte u krug promjera 35 cm, premažite nadjevom i izrežite na 16 trokuta pa svaki od trokuta zarolajte. Kiflice pecite na 180 stupnjeva 20 minuta. Pečene kiflice posipajte šećerom u prahu.

Ako želite da kiflice budu zaista savršene, nekoliko malih trikova može napraviti veliku razliku. Pazite da tijesto previše ne mijesite - cilj je postići onu savršenu prhkost kako bi se kiflice topile u ustima. Također, kada oblikujete kiflice, neka budu jednake veličine kako bi se ravnomjerno ispekle. I, naravno, pečene kiflice uvijek treba posuti šećerom u prahu dok su još tople.

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.