Hrana koju smo svi obožavali kao djeca, a isto je i s novim generacijama

Foto: Shutterstock

SVI se povremeno volimo sjetiti djetinjstva, a neka nas hrana na to vrijeme nekako najviše može podsjetiti. Djeca su poznata po tome što vole jednostavnost - hranu bez puno neobičnih boja i tekstura, koja se lako jede i ukusna je. Neki su klasici bezvremenski pa smo ih ovaj put odlučili skupiti na jedno mjesto i napraviti top listu (u kojoj bismo i u ovoj dobi rado uživali).

1. Tjestenina sa sirom - "Mac and Cheese"

Jelo popularno diljem svijeta koje se kod nas možda nije tako nazivalo, ali se itekako pripremalo. Jednostavno je i "bez iznenađenja", a topi se u ustima i lako se jede. Pravi comfort food, evo kako ga radimo - recept je tu.

2. Faširanci s pire krumpirom

Klasik koji i danas rado pripremamo, a sjećamo ga se još iz vrtićkih dana. Ručak koji će voljeti sve generacije - radimo ga ovako.

3. Pohani sir

Pohani sir definitivno je najsigurniji izbor za pripremu mlađoj generaciji - za ručak, večeru ili usputni zalogaj na druženjima.Vole ga i odrasli pa je još uvijek jedno od omiljenih "comfort" jela. Evo recepta.

4. Varivo od graška i mrkve

Variva inače nisu omiljena kod najmlađih, ali jednostavno varivo poput ovog s graškom i mrkvom itekako podsjeća na najranije dane. Jelo se u vrtićima i školama, a radilo se i kod kuće - ako uključujete meso, to može biti piletina, mekane kobasice, pa i hrenovke. Recept je ovdje.

5. Najmekše hrenovke u tijestu

Sreća je bila imati člana obitelji koji se voli okušati u pekarstvu pa nam pripremiti nešto poput hrenovki u tijestu. Bolje i mekše od onih iz pekarnice, a postaju omiljene svima koji ih probaju. Recept pronađite ovdje.

6. Gris

Ništa ne djetinjstvo ne podsjeća više od grisa - svi se sjećamo limenih posudica iz vrtića i škole. Jelo ga se za doručak i užinu, a bio je jedan od najčešćih i najjednostavnijih dječjih obroka. Evo kako se priprema.

7. Buhtle

Pekarski proizvod koji je izazivao čistu sreću - često su ih radile bake, a kupovali smo ih u pekarnicama i na putu do škole. Još su finije kada se rade kod kuće, a garantiramo da su još uvijek hit. Evo recepta za one najmekše.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.