NEDJELJNI ručak savršen je trenutak za okupljanje obitelji i uživanje u ukusnim jelima. Uz sočno meso, prilog igra ključnu ulogu, a bilo da se odlučite za lagane povrtne delicije poput šparoga ili pak krumpir ili punjene šampinjone, svaki od ovih priloga može podići vaše jelo na višu razinu.
U nastavku donosimo nekoliko prijedloga za priloge koji će ići uz svaki nedjeljni ručak - jedno od ovih jela napravite već danas.
Šparoge omotane slaninom i tako zapečene u pećnici ili fritezi na vrući zrak odličan su izbor kao prilog za ručak ili večeru i savršeno su proljetno jelo, a ovdje je cijeli recept - iskoristite ih dok im traje sezona.
Kao bogat i ugodan prilog, dauphinoise krumpir je jednostavno nepobjediv. Ovo klasično francusko jelo počinje se pripremati narezanim krumpirom koji se kuha u mješavini vrhnja i mlijeka na štednjaku. Smjesa se prebaci u plitku posudu za pečenje i posipa Gruyère sirom, a cijeli recept je ovdje.
U ovom se receptu šampinjoni pune nadjevom od sira, češnjaka i pekan oraha, a zatim do zlatne boje peku u pećnici. Savršeno vegetarijansko predjelo, a može biti i prilog uz meso. Recept je ovdje.
Ukusan recept za paprike koje su prvo pečene, a zatim punjene svježim sirom i pohane. Bit će odličan prilog uz pohance ili neko drugo meso, a cijeli recept pronađite ovdje.
Ako volite jela od krumpira, ovo je izvrstan način kako da pripremite ovu omiljenu namirnicu mnogih ljudi. Kome god ih poslužili, možete biti sigurni kako će svi biti zadovoljni punjenim krumpirima iz pećnice. Cijeli recept je ovdje.