"AKO vam se da 'potegnuti' do Siska u pečenjarnicu Peticu, nećete požaliti ni sekunde. Što god da uzmete nećete 'fulati' i vjerujem da ćete teško naći finiju klopu s roštilja", napisao je naš čitatelj u komentarima ispod jedne od naših prošlih recenzija, a s njim su se složili i mnogi drugi, koji su dodali da je riječ o mjestu sa stvarno odličnom hranom.
Volimo u obzir uzeti i vaše prijedloge pa smo tako jedne slobodne subote krenuli put Siska u kojemu se održavala izložba koju smo željeli posjetiti, a usput smo stali na kasniji ručak u pečenjarnicu Peticu, smještenu u Ulici kralja Zvonimira, odmah do nove sportske dvorane Zeleni Brijeg.
Ova pečenjarnica ima ocjenu 4.7 na Google recenzijama i 1400 recenzija, a svi pišu isto - kažu da je kvaliteta hrane prije 10 godina i danas ista, da već dugo nisu jeli tako ukusnu i sočnu hranu s roštilja, da su porcije obilne, a cijene vrlo povoljne. Zvuči obećavajuće, no htjeli smo se i sami uvjeriti u to.
Kada smo stigli, problema s parkingom nije bilo jer, osim parkinga u ulici, tu je i ogroman parking u sklopu sportske dvorane. No u samoj pečenjarnici je druga priča, jer mjesta baš i nije bilo.
U pečenjarnicu se ulazi praktički kroz kuhinju, što nam je bilo malo neobično, a zatim smo ušli u glavnu prostoriju sa svega sedam stolova od kojih je baš svaki bio zauzet. Imali smo sreće i čekali smo vrlo kratko dok se jedan stol konačno nije oslobodio.
Valja napomenuti da mjesta u ljetnim mjesecima ima više, jer je pored pečenjarnice i velika terasa s nekoliko većih stolova, a tri-četiri stola smještena su i kod ulaza. Unatoč svemu, unutra vlada zaista topla atmosfera, a iako je uređenje pomalo zastarjelo, na ovakvom mjestu to nam ni najmanje ne smeta.
Konobar nam je vrlo brzo donio jelovnik sa svega četiri stranice, sve redom jela s roštilja, od ćevapa, uštipaka i pljeskavica do kobasica i ražnjića, a cijene se kreću između 5.50 i 12 eura za mesna jela te između 1.50 i 5 eura za priloge. Sviđa nam se što jelovnik nisu nakrcali svime i svačime, kao što to obično bude slučaj na nekim mjestima - ovdje nude samo i isključivo jela s roštilja.
U želji da probamo što više toga (a i jer nas je glad već ozbiljno uhvatila), naručili smo slijed s mazalicom, dva ćevapa, dva uštipka, pljeskavicom, kobasicom i lepinjom za 11 eura te grill mix za 9.70 eura. Pomfrit smo platili dodatnih 2.50 eura, a uzeli smo i kajmak i luk.
Mazalica nam je bila odlična, no odmah smo primijetili da uštipci i pljeskavice izgledaju malo zagorjelo - i bili su. Iznutra su punjeni sirom koji se lijepo rastopio, no bili bi puno ukusniji da ih nisu prepekli.
Za ćevape nemamo nikakve zamjerke, ukusni su i veći nego što znaju biti na nekim drugim mjestima, što je plus, a i lepinje su bile vrlo sočne i jedne od boljih koje smo probali. Ukratko, porcije su im zaista obilne, cijene su i više nego korektne, no prepečeni uštipci i pljeskavice malo su pokvarili dojam. Sudeći po recenzijama, čini se da je ovo ipak bio izolirani slučaj.