Za ovu pečenjarnicu u Sisku svi tvrde da ima najbolji roštilj. Bili smo, evo dojmova

Foto: Index

"AKO vam se da 'potegnuti' do Siska u pečenjarnicu Peticu, nećete požaliti ni sekunde. Što god da uzmete nećete 'fulati' i vjerujem da ćete teško naći finiju klopu s roštilja", napisao je naš čitatelj u komentarima ispod jedne od naših prošlih recenzija, a s njim su se složili i mnogi drugi, koji su dodali da je riječ o mjestu sa stvarno odličnom hranom.

Volimo u obzir uzeti i vaše prijedloge pa smo tako jedne slobodne subote krenuli put Siska u kojemu se održavala izložba koju smo željeli posjetiti, a usput smo stali na kasniji ručak u pečenjarnicu Peticu, smještenu u Ulici kralja Zvonimira, odmah do nove sportske dvorane Zeleni Brijeg.

Ova pečenjarnica ima ocjenu 4.7 na Google recenzijama i 1400 recenzija, a svi pišu isto - kažu da je kvaliteta hrane prije 10 godina i danas ista, da već dugo nisu jeli tako ukusnu i sočnu hranu s roštilja, da su porcije obilne, a cijene vrlo povoljne. Zvuči obećavajuće, no htjeli smo se i sami uvjeriti u to.

Kada smo stigli, problema s parkingom nije bilo jer, osim parkinga u ulici, tu je i ogroman parking u sklopu sportske dvorane. No u samoj pečenjarnici je druga priča, jer mjesta baš i nije bilo.

Unutra vlada jako topla atmosfera i jedva smo našli mjesto

U pečenjarnicu se ulazi praktički kroz kuhinju, što nam je bilo malo neobično, a zatim smo ušli u glavnu prostoriju sa svega sedam stolova od kojih je baš svaki bio zauzet. Imali smo sreće i čekali smo vrlo kratko dok se jedan stol konačno nije oslobodio. 

Valja napomenuti da mjesta u ljetnim mjesecima ima više, jer je pored pečenjarnice i velika terasa s nekoliko većih stolova, a tri-četiri stola smještena su i kod ulaza. Unatoč svemu, unutra vlada zaista topla atmosfera, a iako je uređenje pomalo zastarjelo, na ovakvom mjestu to nam ni najmanje ne smeta.

Konobar nam je vrlo brzo donio jelovnik sa svega četiri stranice, sve redom jela s roštilja, od ćevapa, uštipaka i pljeskavica do kobasica i ražnjića, a cijene se kreću između 5.50 i 12 eura za mesna jela te između 1.50 i 5 eura za priloge. Sviđa nam se što jelovnik nisu nakrcali svime i svačime, kao što to obično bude slučaj na nekim mjestima - ovdje nude samo i isključivo jela s roštilja.

Ukusno je, ali definitivno nije najbolji roštilj koji smo u životu pojeli

U želji da probamo što više toga (a i jer nas je glad već ozbiljno uhvatila), naručili smo slijed s mazalicom, dva ćevapa, dva uštipka, pljeskavicom, kobasicom i lepinjom za 11 eura te grill mix za 9.70 eura. Pomfrit smo platili dodatnih 2.50 eura, a uzeli smo i kajmak i luk.

Mazalica nam je bila odlična, no odmah smo primijetili da uštipci i pljeskavice izgledaju malo zagorjelo - i bili su. Iznutra su punjeni sirom koji se lijepo rastopio, no bili bi puno ukusniji da ih nisu prepekli.

Za ćevape nemamo nikakve zamjerke, ukusni su i veći nego što znaju biti na nekim drugim mjestima, što je plus, a i lepinje su bile vrlo sočne i jedne od boljih koje smo probali. Ukratko, porcije su im zaista obilne, cijene su i više nego korektne, no prepečeni uštipci i pljeskavice malo su pokvarili dojam. Sudeći po recenzijama, čini se da je ovo ipak bio izolirani slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.