Ana Roš za blagdane se seli u Kopenhagen, u parku Tivoli otvara pop up Hiše Franko

Foto: Instagram/Hiša Franko

ANA ROŠ, prva Slovenka s 3 Michelinove zvjezdice, priprema se za novi poslovni pothvat. Kako piše Kult Plave Kamenice, Roš odlazi u Dansku, točnije Kopenhagen, gdje će za vrijeme Adventa podignuti pop up Hiše Franko.

Restoran Hiša Franko u Kobaridu inače je njezin prvi projekt, a sada će ga u obliku pop up restorana predstaviti i Dancima, i to u Tivoliju, poznatom zabavnom parku u centru danskog glavnog grada. 

Hiša Franko se u Kopenhagenu otvara 21. studenoga, a bit će otvorena sve do 31. prosinca i nudit će slovenska vina i miješati svoje signature koktele.

Tko je Ana Roš?

Ana Roš lani je bila treća na listi The Best Chef, a ove je godine osvojila nagradu Voted by Professionals za najbolju cheficu na svijetu. Osim što kuha, ljubiteljica je sporta i putovanja, poliglotkinja i još mnogo toga. Diplomirala je međunarodne i diplomatske znanosti u Italiji.

Samouka je kuharica, a svojom kuhinjom želi izraziti godišnja doba, lokalitet, ali i sebe, svoja putovanja i ženstvenost. Njezina se kuhinja čvrsto temelji na okolišu, koji pruža sve proizvode i beskrajan je izvor inspiracije. Karijeru u diplomaciji napustila je upravo zato da bi postala kuharica.

Njezina je kuhinja ekspresivna, intenzivna i neortodoksna, njezina je filozofija jednostavna - slijedi prirodu. Uzmite ono što sezona nudi, kombinirajte neočekivano, ne bojte se riskirati. Kad dođete u njen restoran, prvo pravilo je: pokušajte se opustiti, uživati i ostaviti po strani sve predrasude koje imate.

O njoj je svojedobno pisao čak i New York Times, a napisali su da je definirala nacionalnu kuhinju Slovenije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.