Mlinar te izaziva na Sourdough Challenge: Prihvaćaš?

Foto: Press

Jeste li spremni za avanturu koja će vas uvesti u svijet zdravijeg i ukusnijeg kruha? Mlinar je upravo pokrenuo Sourdough Challenge na društvenim mrežama, a cijela je stvar postala viralni hit. Poznati influenceri Klara Klapet, Igor Jadan, Florijan Lacko i Petra Ninčević već su u akciji i pozivaju na pripremu domaćeg sourdougha koji će se svidjeti svim ljubiteljima ovog Mlinarovog noviteta. Najbolje od svega? Mlinar nagrađuje i one kojima kruh ne ispadne savršeno – jer u ovom izazovu najvažniji su trud i hrabrost! Kitchenaid mikseri, Phillips Airfryeri i druge vrijedne nagrade čekaju one koji se usude upustiti u ovu pekarsku avanturu.

Okus koji se pamti, ime baš i ne

Saurdog, Sourdo, Sordo, onaj na S? Ako postoji kruh koji je zaludio gastro scenu posljednjih godina, to je definitivno sourdough – kruh kojeg pamtimo više po okusu, nego po imenu. Ova delikatesa od kiselog tijesta, poznata po dugoj fermentaciji, nudi bogate okuse i zdraviju alternativu običnom kruhu. A sada, zahvaljujući Mlinaru, koji je ovog proljeća lansirao prvi sourdough proizveden u velikoj seriji, dostupan je svima – u svakom gradu Hrvatske. Kruh je toliko dobar da kupci neprestano navraćaju po još, a police prazne već u ranim jutarnjim satima!

Jeste li znali da za pripremu Mlinarovog sourdough kruha treba čak 24 sata? Kruh se radi ručno, tijesto fermentira 18 sati, uz dodatak proklijalih žitarica i zobi koji mu daju dodatnu nutritivnu vrijednost i onaj prepoznatljiv raskošan okus. A završni rezultat? Savršen, zdraviji kruh bogate arome i hrskave korice koji osvaja na prvu. 

Uključite se i osvojite nagrade

Odlazak u najbližu Mlinarovu pekaru uvijek je dobar način za uživanje u sourdough kruhu, no #MlinarChallenge vas poziva da se sami okušate u pripremi ove ukusne poslastice kod kuće! Za one koji nisu znali, priprema sourdougha zahtijeva dobru recepturu i malo sreće. Prvi korak je izrada startera – osnovnog sastojka – kojeg je najbolje započeti najmanje pet dana prije pečenja.

Kad vaš kruh bude gotov, fotografirajte ga ili snimite video i podijelite ga na TikToku, Instagramu ili Facebooku. U objavi opišite postupak, podijelite trik koji ste naučili, i obavezno označite #MlinarChallenge kako biste sudjelovali i osvojili nagrade. 

Budući da je ovo izazov u kojemu su važni trud i kreativnost, Mlinar nagrađuje ne samo dva najbolja kruha, već i dva najbolja u kategoriji „nije pošlo baš po planu“. Čak i ako vam tijesto nije savršeno naraslo ili korica nije onako hrskava kako ste planirali, vaš trud vrijedi priznanja! 

Pobjednike u kategoriji "Najbolji sourdough" očekuju nagrade brenda Kitchenaid za daljnje pekarske pothvate, dok u kategoriji "Nije pošlo baš po planu" Mlinar poklanja Philips Airfryer. Na kraju, posebna poslastica je prilika za sudjelovanje u radionici izrade sourdougha pod vodstvom Mlinarovih tehnologa. 

Pokažite svoj sourdough bez obzira na rezultat i uključite se u #MlinarChallenge. Izazov traje cijeli studeni od 1.11. do 30.11. a sve dodatne informacije o nagradama i pravilima možete pronaći na Mlinarovoj web stranici.

Inspiracija iz prve ruke

Ne brinite, nećemo vas samo tako baciti u vatru! Prvo, evo kratkih uputa i savjeta kako ispeći savršen sourdough. Pitali smo Mlinarovu inovation managericu, Anu Brođanac, koja je poznata po svojim vještinama u pripremi ovog kruha, za nekoliko korisnih savjeta: "Strpljenje je ključno – sourdough zahtijeva dugu fermentaciju, pa nemojte žuriti. Također, prava temperatura pečenja može biti ključna za postizanje savršene hrskave korice."

Osim toga, inspirativne objave i sourdough kreacije poznatih influencera čekaju vas na društvenim mrežama! Klara, Igor, Florjan i Petra – već su se uhvatili u koštac s izazovom. Neki su kreirali prave delikatese, dok su se drugi zabavili i pokazali da je OK ako kruh i ne ispadne baš onako kako su ga zamislili. 

TikToker Igor Jadan koji za sebe kaže da je "glavni amaterski kuhar u kvartu", poznat po svom duhovitom pristupu kuhanju i fora videima ispekao je odličan kruh, a challenge je uspješno izvršila i divna Klara Klapet koja je priznala da joj se Mlinarov sourdough čini kao najbolja alternativa pravom domaćem kruhu.

@igorjadan Ja sam odradio svoj #mlinarchallenge a izazivam vas da ispečete svoj sourdough kruh i obavite fotku/video uz #mlinarchallenge. Ovo je izazov u kojem se nagrađuje trud, a @Mlinar je za najbolje pripremio super nagrade. #sourdough #kruh #domacikruh @kitchenaidcroatia ♬ delulu - NESYA
@klapet Kako vam se sviđa ovaj #MlinarChallenge ?🥖 Vi ne morate ući u izradu startera već možete samo prošetati do @Mlinar po svoj sourdough kruh! ✨ #fyp @kitchenaidcroatia #mlinar #starter #sourdough #philips #philipshomeliving ♬ original sound - klapet

Mladi TikToker Florijan Lacko ponovno je nasmijao svoje pratitelje jer njegov pokušaj pečenja sourdough kruha nije završio po planu pa je zaključio: "Ipak ću sourdough kupiti u Mlinaru, neke stvari treba prepustiti profesionalcima."

@krumpierre Možda budete vi imali već sreće nek ja pa isprobajte #mlinarchallenge @mlinar_1903 @kitchenaidcroatia #recepti #sourdough #kuhinja #balkan #kruh #recept #krumpierre #rucak ♬ original sound - Florijan

U Mlinar će po sourdough doći i Petra Ninčević (@lipstick_mom_petra) koja kao zaposlena mama priznaje da nema vremena za duge pripreme: "U mom kvartovskom Mlinaru prodavačice me već poznaju i uvijek mi ostave sa strane jedan sourdough kojeg pokupim nakon posla."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.