BOLOGNESE je jedno od onih jela s kojima nekako najradije igramo na sigurno - većina ga voli, svima je poznat, a jednostavno ga je pripremiti.
<< Pripremate li ga i vi ovako? Znamo u čemu je tajna najboljeg Bolognese umaka
Na TikToku smo naišli na jedan recept s bologneseom, ali je poslužen na malo drugačiji način. Nakon pripreme klasičnog umaka, umak se servira unutar pečenih krumpira, odnosno, od unutrašnjosti pečenih krumpira napravi se pire, a na njega se stavlja mljeveno meso.
Ova kombinacija pomalo podsjeća i na englesku pastirsku pitu u kojoj se kombinira mljeveno meso i pire od krumpira, a mi smo krumpir-bolonjez isprobali i moramo reći da nam se jelo jako svidjelo.
Odlično je ako pripremate večeru za goste i tražite nešto malo drugačije, a zasitno - jelo može funkcionirati i kao predjelo, ali i kao glavno jelo, ovisno o količini. Ako odaberete krumpirima s bologneseom dati glavnu ulogu na meniju, pripremite ih uz bogatu salatu.
Potrebni sastojci
- krumpiri
- mljevena junetina ili puretina
- pasirana rajčica
- luk
- mrkva
- celer
- mlijeko
- maslac
- ribani sir
- sol, papar, bosiljak, origano
@hungrybyemma Bolognese baked potato
♬ 人生のメリーゴーランド(ハウルの動く城) - Kazumi Tateishi Trio
Kako se priprema
Pripremite krumpire tako da ih cijele i s korom posložite na lim za pečenje, nauljite po površini i stavite peći u pećnicu. Dok se krumpiri peku, pripremite umak (ne mora biti originalni bolognese, pripremite ga onako kako ste navikli i kako ga najviše volite). Nasjeckajte povrće, dinstajte, dodajte meso pa pržite.
Podlijevajte vodom, dodajte pasiranu rajčicu i začine i pustite neka se krčka. Kad se krumpiri ispeku, malo ih prohladite pa ih na vrhu zarežite, stavite u svaki malo maslaca pa vilicom od unutrašnjosti napravite pire. Nakon što ste u krumpiru napravili pire, možete krumpir i sasvim otvoriti na dvije polovice. Zatim na svaki dodajte bolognese, a na vrh stavite i ribani sir. Poslužite dok je toplo.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje i isprobajte ovu neodoljivu verziju omiljenog umaka.