Nakon četiri dana kašnjenja počeo festival Split Spring, evo što nudi od hrane

Foto: Damira Kalajdžić

SPLIT SPRING FESTIVAL trebao je početi 11. i trajati do 21. svibnja, no početak je zbog kiše odgođen četiri dana pa je peto izdanje festivala krenulo danas na novoj lokaciji, u Hrvojevoj ulici u Splitu.

Ponuda

Artičok će nuditi janjetinu s bižima, fish dog, pečeni artičok i cannole s kremom od limuna, Uje Oil bar profiterole s tunom i lososom, raguom od vepra i noisetteom od krumpira te kremu od vanilije s jagodama, Mazzgoon je tu s Tony's smash burgerom, philly cheese sendvičem, losos tostom i tiramisuom od jagoda, Maka Maka s tuna belly sandwichem, Poke Hawai, Panko kozicama i tuna tacosom.

Prošlogodišnji pobjednik Masterchefa chef Ivan Temšić svoj novi restoran eVala 1903 predstavit će sporo kuhanom janjetinom u brioche pecivu, junećim obrazima u pecivu, bao bunsima sa srdelama u savuru te cherry blossom mascarponeom koji potpisuje Love is a piece of cake.

Pokus street food bar, sestrinski bar Pinku fish&winea donosi svoj specialty burger, tuna belly sandwich te pureći taco, a Corto Maltese cubano i philly cheese sendvič.  Galerija bar food u ponudi će imati pljukance s janjetinom, sandwich s govedinom i svakodnevno nešto "na žlicu".

Misto osim burgera, donosi i neke tradicionalne dalmatinske zalogaje poput soparnika, komiške pogače, pršuta i sira te sardina i kozica, Kavala beach bar radit će male zalogaje - bruschette, fritto misto, riblje i vege kuglice te burger, a za vikend će raditi nešto "u teći". Begs plant based street food sa svojim burgerom, chocho chilli tacosima, cheese quesadillama te shish tortillom tu je za sve koji ne jedu hranu životinjskog podrijetla.

Radno vrijeme

Radno vrijeme festivala koji je besplatan i otvoren za sve posjetitelje je sve dane od podneva do 23 sata, a u petak i subotu do ponoći. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.