Prevrnuti kolač od jabuka radit ćete barem jednom tjedno, imamo recept

Foto: Mira Zvijerac

VEĆ SMO vam u nekoliko navrata pisali o odličnim slasticama s jabukama - od nezaobilazne prhke pite od jabuka i mini pita od jabuka iz kalupa za muffine pa sve do jednostavnog kolača od jabuka s dodatkom cimeta. Svi ovi kolači mirisom i okusom podsjećaju na jesen, a sada smo pronašli još jedan takav.

Riječ je o prevrnutom kolaču od jabuka naše čitateljice Mire Zvijerac, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila recept iz svoje bilježnice s receptima. Sastojci za ovaj kolač vrlo su bazični, a tvore ukusnu slasticu za koju će vas svi tražiti recept.

Potrebni sastojci

Od sastojaka će vam biti potrebno sve ono što već vjerojatno imate kod kuće, u hladnjaku ili smočnici, a ako u dvorištu imate stablo jabuke ili ste ih kupili u trgovini, ovo je odličan recept za iskoristiti ih. Trebat će vam:

  • nekoliko jabuka
  • maslac
  • jaja
  • glatko brašno
  • šećer
  • ulje
  • mlijeko
  • prašak za pecivo
  • vrhnje za šlag.

Kako se priprema

Jabuke ogulite, izrežite na kolutove pa poredajte u tepsiju u kojoj ste prethodno otopili maslac. Stavite u pećnicu na nekoliko minuta da jabuke omekšaju. Od preostalih sastojaka umutite smjesu za biskvit pa smjesu prelijte preko omekšalih jabuka, vratite u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta na 180 stupnjeva.

Dok se kolač peče, dobro izmiksajte vrhnje za šlag. Pečeni kolač izvadite iz tepsije i okrenite ga na drugu stranu, tako da biskvit bude dolje, a jabuke gore. Preko ohlađenog kolača stavite tučeni šlag, a zatim stavite u hladnjak da malo očvrsne. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.