Probali smo gablece iz Noela. Ove lasagne bolognese čekali smo cijeli život

Foto: Index

PRVI smo pisali o tome kako Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, uvodi dnevnu ponudu jela, a nazvali su koncept "Noel lunch at home/office". Nedavno su najavili i kako uskoro otvaraju burger bar u centru Zagreba, a mi smo konačno probali što se to fino kuha u Noelu za svaki dan, ali i kakvog su okusa burgeri iz najbolje kuhinje u Zagrebu.

Prvi na redu - burger

Odlučili smo se za Classic burger u Noel Bread and Deli pecivu, s junetinom, cheddar sirom, Noel umakom i zelenom salatom, s obzirom na to da smo ljubitelji jednostavnosti. Pecivo je iznimno mekano i vjerojatno najslađi brioš koji smo do sada jeli u Zagrebu kad je o burgerima riječ - i to na dobar način.

Cijeli je burger pun okusa, ali ujedno i nevjerojatno blag i skladan. Lijepo se osjeti meso, umak i sir ga taman nadopunjuju i što se nas tiče, drugi nam ni ne trebaju, iako se veselimo otvorenju njihovog burger bara i da - probat ćemo i ostale, ne brinite.

Patka i mlinci, par koji nikad ne dosadi

Zabatak patke i mekani mlinci s jajima su vjerojatno i vama jedno od najdražih jela uopće, no možda ste nekad naletjeli na neke lošije spravljene varijante. Ovdje, vjerujte, nećete. Patka je najsočnija ikad, mlinci po svakom pravilu, a uz to dobijete i malo hrskavog povrća. Opisali bismo ovo kao kombinaciju koja prolazi uvijek. Ako ste na poslu i ne znate što biste jeli, naručite ovo.

Lasagne iz snova. Naših i vaših

Sve to super, ali lasagne! Ove lasagne su najmirišljavije i trenutno najbolje lasagne koje smo pojeli u Zagrebu (a pazite, iz dostave su). Umak je toliko zarazno ukusan, tijesto savršeno i sve skupa tako dobro da vjerujemo kako će se ekipa u kuhinji namijesiti tijesta i nakuhati ragua kad svi u Zagrebu krenu naručivati ovu divotu.

Nisu slatki, ali eto ih za kraj - štrukli

Štrukli su zapečeni, slani (možete naručiti i slatke), mekani i jako kremasti. I ne znamo što još reći osim da su apsolutno savršeni.

Par riječi o "Noel lunch at home/office"

Svakog radnog dana može se birati između osam, a subotom između pet jela. Od ponedjeljka do petka između 11 i 17 na meniju se nalaze zagorska patka (confit zabatak domaće patke poslužen uz ragu od povrća i domaće mlince), hrskava Cezar salata obogaćena njihovim cezar dresingom, domaćom piletinom i Bread and Deli focaccia crutonima, Buratta s mladim salatama, cherry rajčicama, bosiljkom i focacciom od češnjaka, aromatična tjestenina paccheri cacio e pepe i filet ribe en papillote.

Svakog dana, od ponedjeljka do subote, između 11 i 21 možete naručiti i Noelove slane ili slatke štrukle, ručno rađene lazanje aromatizirane muškatnim oraščićem te junećim raguom, 2 vrste burgera: Classic (Bread and Deli pecivo, junetina, cheddar, Noel umak, zelena salata) i Special Umami (Bread and Deli pecivo, junetina, cheddar, lions mane, soja wasabi umak, zelena salata) te lički pomfrit.

Sve izrađuju od nule - od tjestenine do umaka i peciva za burgere. Kako bi, ajmo to tako reći - "otvorili" svoja vrata i široj publici i omogućili uživanje u jelima koja priprema ekipa s jedinom Michelinovom zvjezdicom u Zagrebu, a ne samo gostima koji ondje dolaze na večeru u sljedovima.

Može se naručiti preko Wolta i Bolta, ili osobnim preuzimanjem u Noel Bread and Deliju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.