Svi će vas tražiti komad više: Top recept za rupičasti kolač od čokolade i vanilije

Foto: Ines Skrobo Ex-Čindrak

VIKEND je gotovo uvijek rezerviran za neke kolače, a danas donosimo recept za ovaj rupičasti kolač s puding-kremom od vanilije i čokolade, koji će se garantirano svima svidjeti. 

Riječ je o kolaču Lašvanska dolina, a napravila ga je naša čitateljica Ines Skrobo Ex-Čindrak, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila i recept po kojemu je radila ovaj kolač.

Njezina Lašvanska dolina posuta Oreo keksima izgleda kao pravi san za sve ljubitelje čokoladnih kolača s natruhom vanilije, a u nastavku donosimo recept koji su svi tražili.

Potrebni sastojci

Za kolač će vam biti potrebno nekoliko sastojaka od kojih većinu sigurno imate kod kuće, a umjesto mrvljenih Oreo keksa kojima je čitateljica dekorirala svoj kolač, možete koristiti i neke druge kekse ili čokoladu po želji. Od sastojaka će vam trebati:

  • jaja
  • šećer
  • vanilin šećer
  • ulje
  • mlijeko
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo 
  • kakao
  • čokolada u prahu
  • sol
  • puding od vanilije 
  • puding od čokolade
  • maslac
  • Oreo keksi.

Kako ga napraviti

Prvo napravite biskvit - žumanjke umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i mlijeko i kratko miksajte. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte ih mokrim sastojcima. Umutite pa dodajte kakao i čokoladu u prahu.

Bjelanjke i prstohvat soli izradite u čvrsti snijeg i dodajte smjesi. Ručno umiješajte. Ulijte u kalup za pečenje i pecite 20 do 25 minuta na 180 stupnjeva. Pečen biskvit izbušite drškom od drvene kuhače i napravite rupice u razmacima.

Napravite kreme. Skuhajte pudinge, a zatim u svaki umiješajte maslac. Kreme prelijte preko biskvita - prvo kremu od vanilije, a zatim i kremu od čokolade. Kolač ohladite i dekorirajte po želji, a zatim ga poslužite. 

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.