Došlo je vrijeme za pripremu zimnice, imamo top recepte

Foto: Shutterstock

Kao što smo ovih dana već pisali, sezona najboljeg voća i povrća je u punom jeku, a brzih i ukusnih recepata za njihovu pripremu nikad dosta. U sezoni obilja voće i povrće možemo konzumirati sirovo, kuhano ili pečeno, no dobro je razmišljati i o budućim sezonama, kada tog obilja neće biti. Iako je neko voće i povrće aktualno i u zimskim mjesecima, većine svježih delicija puno je manje, stoga je ljeti uvijek poželjno - pripremiti zimnice. 

Nekoć je ova aktivnost bila obiteljska tradicija, police u smočnicama punile su se slatkim (i slanim) staklenkama, a svaka je obitelj njegovala svoje recepture za džemove, ukiseljene salate ili ajvare, pa se tako već po okusu moglo prepoznati čija je zimnica. 

U sezoni smo paprike, rajčica, tikvica, patlidžana, cikle, kupusa, smokve, šljive, bresaka, marelica, a to je povrće i voće idealan temelj za dobre zimnice, u kojima ćemo uživati u hladnijim danima. U nastavku donosimo provjerene recepte naših čitatelja s kojima nećete pogriješiti. Možete dodati i neki svoj sastojak pa započeti novu obiteljsku tradiciju, a sigurno ništa nije slađe od vlastitih proizvoda u smočnici. Svakako podijelite s nama dojmove!

Miješana kisela salata

Domaći ajvar

Ukiseljene paprike punjene kupusom

Domaći kiseli kupus

Rajčice sušene u pećnici

Ukiseljene tikvice

Ukiseljene paprike

Ciganska salata

Slatki kompot od tikvica

Pekmez od krušaka

Pekmez od jabuka

Džem od bobica bazge

Domaći džem od borovnica

Slatko od šljiva

Pekmez od šljiva s čokoladom

Pekmez od šljiva

Domaća marmelada od marelica

Kompot od marelica

Pekmez od marelica

Džem od smokve

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.